Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Duitse regering gaat jonge ondernemingen stimuleren in hun groei door hen te helpen met een makkelijkere financiering.

Jonge Duitse bedrijven krijgen van de Duitse overheid een stimulans doordat het voor hen makkelijker moet worden om investeringsgeld aan te trekken.

De coalitie van CDU en SPD heeft beslist om een ‘growth tech’-fonds op te richten waarmee  ‘meerdere miljarden euro per jaar’ in veelbelovende techbedrijven kan worden geïnvesteerd. Doel is om deze extra financiering ter beschikking te stellen aan bedrijven die van start-up uitgroeien tot grotere speler.

Dit zal gebeuren in samenwerking met de semipublieke investeringsbank KfW.

Bedrijven van een jaar of drie, vier oud met potentie kunnen via het techfonds aanspraak maken op een zogeheten ‘venture debt’. Deze bedrijven geraken in Duitsland moeilijk aan financiering omdat ze te groot zijn voor durfinvesteerders, die zich vooral op de starters richten. Tegelijkertijd zijn ze nog te klein voor banken.

Het fonds moet een schakel vormen tussen business angels of families die starters helpen en banken die alleen het grotere werk doen, aldus de CDU en SPD politici. Zo hebben innovatieve ondernemingen voldoende groeikapitaal in alle fases van hun ontwikkeling.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina