Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Van 20 tot 24 maart gaat in Hannover de CeBIT 2017 door.

De beurs staat dit jaar in het teken van ‘d!conomy’ (digital economy) of de digitalisering van de bedrijfswereld.

CeBIT is één van de belangrijkste computerbeurzen ter wereld. De beurs wordt elk jaar gehouden in Hannover en is een barometer voor de Informatie- en Communicatietechnologie.

De naam CeBIT staat voor Centrum der Büro- und Informationstechnik (Centrum voor Kantoor- en Informatietechnologie) en was traditioneel gezien het CeBIT-gedeelte van de Hannover Messe, een grote handelsbeurs die elk jaar werd gehouden. In de jaren 80 groeide het gedeelte met informatietechnologie en telecommunicatie zo sterk dat het opgesplitst werd in een aparte handelsbeurs vanaf 1986, die vier weken voor de Hannover Messe wordt gehouden.

Naast de klassieke aandacht voor soft- en hardware business, IT-netwerken en communicatie, datacenters en veiligheid focust CeBIT deze editie ook op artificiële intelligentie, virtuele en augmented reality, collaboratieve robots, drones en het Internet of Things (IoT).

In 2017 zal kunstmatige intelligentie en machine learning meer en meer mainstream worden. Bedrijven kunnen dankzij nieuwe software en krachtige algoritmes accurate voorspellingen doen, bijvoorbeeld inzake een diagnose bij ziektesymptomen.

Ook  virtual reality zal voor bedrijven een instrument worden om hun diensten of producten aan klanten te kunnen tonen. Stap al rond in uw huis dat je nog moet bestellen en laten bouwen.

Voorts staan drones op de beurs in de kijker. Waar vroeger een helikopter nodig was om bijvoorbeeld hoogspanningsleidingen te inspecteren, volstaat het nu om met een drone alles te controleren. Amazon blijft werken aan een systeem voor autonome leveringen per drone. In België is de levering van pakjes via drones echter verboden. In Frankrijk bestaat er wél al een droneroute voor pakketjesbedrijf DPD.

Het Internet der dingen en 5G moet vooral de communicatie van machines naar andere machines vereenvoudigen. Machines die zelf melden dat ze nieuwe olie nodig hebben of toe zijn aan een volledige onderhoudsbeurt.

Dit jaar stellen zich in Hal 11 ook meer dan 400 start-ups voor. Onder hen amper 2 Belgische: Waylay -met zijn Cloud-platform sterk in IoT- en het Luikse SmartNodes dat met zijn slimme straatverlichting mikt op efficiëntere nutstoepassingen.

Het partnerland van deze CeBIT editie is Japan, waar de digitalisering wellicht al verder doorgedrongen is dan bij ons. Men spreekt er reeds over ‘Society 5.0’. Er worden meer dan honderd exposanten uit Japan verwacht in Hal 4.

CeBIT gaat door in de Hannover Messegelände van 20 tot 24 maart 2017. Aan de B2B-beurs CeBIT nemen 3.000 exposanten deel en de organisatie verwacht zo’n 200.000 bezoekers.

www.cebit.de

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina