Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Alfons Calders, oud-hoofdredacteur van ITM, is op zondag 29 januari overleden aan de gevolgen van een zware hartaanval.

Alfons 'Fons' Calders was 66 jaar en werkte als onafhankelijk consulent en expert technologie voor diverse vakbladen uit de industrie.

Zo schreef Fons Calders onder meer columns voor deze website en publiceerde hij artikels in elk nummer van de printversie van Automation Magazine. Hij nam hier altijd de samenstelling van het centrale dossier voor zijn rekening. 

Fons Calders studeerde af als burgerlijk ingenieur aan de KULeuven en bouwde in de technische vakmedia een mooie journalistieke carrière uit. Zo was hij journalist en later redactiedirecteur bij Technisch Management (Keesing) en vervolgens redactiedirecteur en hoofdredacteur bij het gefuseerde vakblad Industrie Technisch & Management van Roularta.

In juni 2014 startte Fons Calders met een freelance consultingbureau voor juiste en begrijpbare teksten over techniek. Bij heel wat bedrijven in de Belgische industrie was hij kind aan huis en zijn columns met vaak originele en verfrissende ideeën werden veelvuldig gelezen.   

Fons Calders kreeg thuis in Heverlee een hartaanval en werd overgebracht naar het UZ Leuven campus Gasthuisberg, alwaar hij een week later is overleden. Hij laat een vrouw, drie kinderen en kleinkinderen achter.

Zijn uitvaart vindt plaats op zaterdag 4 februari 2017 om 10 uur in de Sint-Lambertusparochiekerk in Heverlee. 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina