Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Imec brengt een flintertunne NFC-chip op basis van plastic op de markt.

Met deze revolutionaire chip kan je objecten 'slim' maken aan een relatief lage kostprijs. Zo krijg je een markt voor wegwerpchips die onder meer in verpakkingen kunnen worden verwerkt.

NFC-chips zijn in principe gebaseerd op silicium. Door over te schakelen naar plastic is het mogelijk om de chips veel dunner te maken terwijl ze even sterk zijn. Imec kondigde de chip aan samen met Holst Centre en kaartspellenfabrikant Cartamundi uit Turnhout.

De chip van Imec maakt gebruik van thin film-technologie, waarbij een eenvoudige microchip in verschillende dunne laagjes wordt gebouwd bovenop een niet-geleidend materiaal. Traditionele microchips worden ook in laagjes opgebouwd, maar hebben een halfgeleider zoals silicium nodig als fundering.

Imec en partners maakten hun chip rechtstreeks op plastic. Een grote verdienste van de nieuwe plastic chip is dat deze goedkoop kan worden gemaakt en dus ook ideaal is voor de verwerking in massaproducten. Zo kan bijvoorbeeld een melkkarton met deze chip perfect aan de gebruiker laten weten of de melk nog drinkbaar is.

De technologische doorbraak komt er ongeveer twee jaar nadat imec een plastic RFID-chip introduceerde. Imec in Leuven is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen. Er werken 3.500 onderzoekers voor Imec.

www.imec.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina