Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Motion For Simulators bouwt High End Motion Platforms met industriële reductoren.

Motion For Simulators (MFS) bouwt platforms voor uiteenlopende simulatie applicaties zoals Flight Simulation, Race Games, Load Behaviour, ... geen domein is te ver gezocht voor het concept door MFS op de markt gebracht. High End betekent: dynamiek, modulariteit, korte cyclustijden en robuuste mechanica. Wat van start ging met een 2-assig servogestuurd platform,  is in de loop der jaren uitgebouwd tot een reeks standaard- en gepersonaliseerde platformen die 2-3 en 6-assig aangedreven worden.

Na de voorbije succesvolle jaren, met een continu streven naar meer performantie in combinatie met betere efficiëntie, besloot Motion For Simulators dit jaar met hun Motion Partner Automotion NV, (Motion Competence Center Schneider Electric), de machines naar een ultiem niveau te brengen. 

De servogestuurde “simulation platforms” werden voordien gestuurd met een dedicated Motion controller gecombineerd met servo wormwielkasten. De upgrade van het complete systeem bestaat dan ook uit een keuze voor een High End PacDrive Controller van Schneider Electric in combinatie met de bijhorende servo-motoren en drives, hierdoor zijn cyclustijden van 1ms haalbaar.

Ook voor de mechanica is er voor een nieuwe oplossing gekozen. Automotion en WEG besloten samen de markt in partnership te benaderen.  Dit stelt beide in staat een totaaloplossing te bieden waarbij de motoren gekoppeld zijn op de tandwielkasten van WEG.

Het uitstekende rendement, de hoge axiale en radiale belastingsmogelijkheden, en de combine van technische kennis aanwezig binnen Automotion en WEG, leidden tot een enorme meerwaarde voor MFS.   De efficiëntie van deze reductoren leidt tot een mooie rendementswinst in vergelijking met de eerdere toegepaste oplossing wat perfect kadert in de strategie van MFS: more performance, less energy. 

Onze keuze voor servo motoren al vanaf de allereerste realisatie kaderde reeds in het streven naar meer performantie gekoppeld met energie efficiëntie. Door het implementeren van de kegeltandwielkasten konden we de taille van de servomotoren downscalen, terwijl we toch meer dynamiek halen.  Dit in combinatie met de nieuwe motion controller maakt ons concept uniek in de markt’, klinkt het bij MFS.

‘Typerend aan onze machines is dat elke applicatie gepaard gaat met een zeer variabele belasting, dit terwijl vlotte, trillingsvrije bewegingen een absolute must zijn om een project geslaagd te kunnen noemen. Dit maakt dat de ingezette aandrijftechniek en besturingstechnologie tegen een stootje moeten kunnen en aan de hoogst mogelijke eisen moeten voldoen.’

www.motionforsimulators.com

www.weg.net/be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina