Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Rem-B Hydraulics uit Beerse haalde een belangrijk contract binnen in de sector van de windenergie.

Zo moet Rem-B hydraulische leidingen testen voor een maritiem windmolenpark aan de Engelse kust met meer dan 80 windmolens en een capaciteit van zo’n 660 Mw. De bouw op zee van dit windmolenpark gaat nog dit jaar van start.

Rem-B Hydraulics heeft in Beerse zo’n 50 medewerkers en realiseert jaarlijks een omzet van 12,5 miljoen euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in het herstellen en testen van hydraulische cylinders, pompen, motoren, ventielen, enz …

De opdracht van Rem-B bestaat uit het testen van de hydraulische leidingen in de zogenaamde ‘jackets’. Dat zijn enorme metalen frames tussen de ondergrondse betonfundering en de bovengrondse windmolen. Elke jacket bevat in totaal zo’n 500 meter aan hydraulische leidingen en koppelingen, en die moeten allemaal worden getest op hun lekdichtheid. Elke hydraulische leiding dient honderd procent lekdicht te zijn omdat dit anders de stabiliteit van de windmolens in gevaar kan brengen.

Rem-B Hydraulics heeft nu een contract voor het testen van de eerste 28 jackets, goed dus voor meer dan 14 km hydraulische leidingen. De testen worden uitgevoerd met door het Kempense bedrijf eigen ontworpen units en gesofisticeerde meetapparatuur. Olie wordt op een gecontroleerde manier en gedurende een vastgelegde tijd onder een druk van 350 Bar door de leidingen gejaagd. Deze testen gebeuren bij de klant en bij goedkeuring worden de jackets verder samengesteld tot complete windmolens.

www.rem-b.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina