Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het team dat deelneemt aan de World Solar Challenge in Australië is gestart met de bouw van het nieuwe model.

Bij sponsor Indupol in Arendonk, fabrikant van composietmaterialen, wordt momenteel een nieuw model gebouwd van de zonnewagen die zal deelnemen aan de jaarlijkse World Solar Challenge in Australië. AGORIA fungeert als peter van dit innovatieve techniekproject.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein stak bij de lancering van de bouw de 21 deelnemende ingenieursstudenten van Groep T (KU Leuven) alvast een hart onder de riem en wenste hen veel succes.

Voor de bouw van de zonnewagen gebruikt het Solar Team de best beschikbare high-tech materialen ter wereld. Het omhulsel bestaat uit carbonvezels, een materiaal dat ook wordt gebruikt voor Formule 1-wagens, vliegtuigen en koersfietsen. Voor de cockpit wordt aramide gebruikt, een grondstof waarmee ook kogelvrije vesten worden gemaakt.

Bedoeling is om dit jaar het totaalgewicht van de zonnewagen – het vorige exemplaar was zo’n 50 kilo zwaar – toch nog zoveel mogelijk te reduceren om zo op de weg qua snelheid een betere prestatie neer te zetten. Volgens PR-verantwoordelijke van het Solar Team Thierry Garritsen (zie foto) moet de bolide een snelheid van 120 kilometer halen. ‘Dit jaar willen we het gewicht van de zonnewagen inderdaad nog verder reduceren om de topsnelheid te verhogen’, reageert Joachim Verheyen, teamleider van het Solar Team.

In oktober neemt de Belgische zonnewagen het op tegen 40 teams van over heel de wereld. Ze doorkruisen Australië over een traject van 3.021 km. ‘In de editie van 2007 kon het Belgische team reeds een tweede plaats.  behalen. De ambitie is om deze keer nog beter te doen’, aldus een optimistische Thierry Garritsen.

www.solarteam.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina