Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Parker Hannifin, de wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturing technologieën, introduceert een nieuwe reeks van drogers: de CDAS en de OFAS.

Parker Zander’s CDAS (Clean Dry Air System) en OFAS (Oil Free Air System) zijn voorzien van een nieuwe technologie en garanderen een gevalideerde luchtkwaliteit en efficiënte werking.

De drogers zijn standaard voorzien van de nieuwe generatie OIL-X filters.  

De luchtkwaliteit is voor beide systemen extern gevalideerd volgens ISO 7183 en ISO 8573-1 en bovendien voldoet OFAS ook aan klasse 0, als het gaat om olie(damp) uit zowel olie gesmeerde als ook olievrije compressoren. Deze classificatie zorgt ervoor dat de hoogste luchtkwaliteit kan worden gewaarborgd voor het gebruik van kritische toepassingen tegen een fractie van de kosten van een speciaal olievrije compressor. Zowel CDAS en OFAS zijn voorzien van geavanceerde filters met de nieuwste Parker Domnick Hunter OIL-X technologie.

Deze innovatief en vernieuwde systemen zijn ontworpen om, ook op de langere termijn, een constante kwaliteit te leveren. Deze nieuwe standaard in de industrie, als het gaat om efficiëntie en productiviteit, is mogelijk met de speciaal gevulde cartridges. Gevuld met een mechanisch sterk en efficient droogmiddel met de “Snowstorm Filling” methode.  Dit alles zorgt ervoor dat de pakkingsdichtheid wordt gemaximaliseerd, voorkomt het channeling effect, staat garant voor een consistent dauwpunt en draagt bij aan een extreem lage drukval , waardoor het energieverbruik van de compressor wordt gereduceerd.

De nieuwe drogers hebben een minimale ‘total cost of ownership’ en hebben de beste kosten-batenverhouding vergelijkbaar met welke hoogwaardige luchtbehandeling oplossing dan ook. Dit wordt gegarandeerd door minder service-uren, het eenvoudig vervangen van onderdelen, maximale uptime, verlengde onderhoudsintervallen en een langere levensduur

Duurzaamheid en productiviteit gecombineerd met hoogwaardige prestaties: Met CDAS en OFAS heeft Parker Zander het drogen van perslucht en filtratie opnieuw gedefinieerd. Efficiëntie, kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid worden zo goed mogelijk gecombineerd. Een reeks state-of-the-art energiebesparende technologieën zijn standaard in elke droger ingebouwd, samen met een geavanceerde flow management en unieke filters met een constant laag drukverschil zorgt dit voor een aanzienlijk lager energieverbruik en minder operationele kosten.

De geavanceerde filters, standaard op beide systemen, zijn voorzien van de nieuwste OIL-X technologie van Parker Domnick Hunter. Deze technologie is ontwikkeld in combinatie met de Parker Zander CDAS en OFAS droger reeksen en is verkrijgbaar in vier verschillende varianten (waterafscheiders, coalescers, deeltjes en oliedamp verwijdering).

CDAS en OFAS helpen bij het besparen van energie en geld omdat energiebesparende technologie standaard is toegepast op alle units. Deze technologie past de werking van het toestel automatisch aan, aan de condities van de door de compressor aangezogen lucht en het persluchtverbruik. Regeneratie op basis van het gemeten dauwpunt. Dit zorgt voor een optimaal energieverbruik en de volledige benutting van het droogmiddel,  wat resulteert in minder onderhoud en aanzienlijk lagere energiekosten met besparingen tot 85%.

Zowel de interne doorstroming als de externe kleppen zijn geoptimaliseerd. Geen vernauwingen en daardoor een minimale drukval, waardoor het energieverbruik van de compressor aanzienlijk minder wordt. De optimaal middels “Snowstorm Filling” gevulde cartridges, met een hoog efficiënt en mechanisch sterk droogmiddel, hebben een ongeëvenaarde levensduur van 5 jaar. Ook hierdoor dalen de totale operationele kosten.

CDAS en OFAS zijn eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden. Ze zijn beide voorzien van grote HMI beeldschermen die real-time informatie over de status en meetgegevens weergeeft. De regeneratie cyclus kan eenvoudig worden ingesteld op een minimale werkdruk, zonder dat hiervoor specialistische gereedschappen nodig zijn.

Bovendien zorgen de schroefkappen bovenop, voor een eenvoudige vervanging van de droogmiddel cardridges, wat zorgt voor een supersnelle droogmiddel wissel zonder speciaal gereedschap.

CDAS en OFAS bieden veiligheid en ontzorgen. De systemen zorgen voor lucht welke extern en onafhankelijk is gevalideerd volgens ISO 8573-1; daarbovenop, behaalt OFAS de gevalideerde klasse 0 lucht als het gaat om olie(damp) uit zowel olie gesmeerde als olievrije compressoren. De tegen corrosie beschermde kolommen zorgen voor een lange levensduur en worden geleverd met een garantie van 10 jaar.

www.parker.com/gsfe

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina