Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Yokogawa en Cosasco sluiten een overeenkomst over ISA100 Wireless™-producten.

Yokogawa heeft een wederzijdse verkoopovereenkomst gesloten met Rohrback Cosasco Systems, Inc., een producent van corrosiemonitoringsystemen en -apparatuur. 

Als onderdeel van de overeenkomst gaat Yokogawa de ISA Wireless™-gebaseerde MWT-3905 en CWT-9020 corrosiemonitors van Cosasco distribueren. Cosasco zal op zijn beurt de ISA Wireless-gebaseerde draadloze veldapparatuur van Yokogawa gaan afzetten.

ISA100 Wireless is een technologie op basis van de ISA100.11a-standaard. Het omvat ISA100.11a-2011-communicatie, een applicatielaag met standaardobjecten voor procesbesturing, apparatuurbeschrijvingen, een gateway interface, infraroodvoorzieningen en een backbone router.

Door de overeenkomst kan Yokogawa haar programma draadloze veldapparatuur nu uitbreiden met corrosiesensoren. Klanten kunnen daardoor hun procesomgeving efficiënter onderhouden en de veiligheid verbeteren. Cosasco verwacht zijn verkoop te verbeteren door de toevoeging van draadloze veldapparatuur van Yokogawa.

Draadloos veldsysteem

Met een draadloos veldsysteem kunnen veldapparatuur en analysers draadloos communiceren met monitoring- en besturingssystemen op host niveau. De steeds sterker wordende noodzaak om de productiviteit te verbeteren en de veiligheid te verhogen door meer gegevens uit het veld te verzamelen, zorgt ervoor dat steeds vaker een beroep wordt gedaan op draadloze apparatuur. Deze kan zelfs in moeilijk toegankelijke locaties worden geïnstalleerd en biedt als bijkomend voordeel dat het de installatiekosten verlaagt.

Yokogawa ontwikkelde ISA 100 Wireless-gebaseerde technologieën en producten zoals draadloze access points en managementstation. Cosasco heeft daarnaast een lange traditie in het aanbieden van corrosiemonitors in de olie-, gas-, petrochemische, chemische en andere industriesectoren.

Bewaking dunner worden of verval metaal

Corrosiesensoren bewaken het dunner worden of het verval van metalen buiswanden en andere installaties. Hiertoe wordt een verscheidenheid aan technologieën ingezet, waaronder elektrische weerstands- en ultrosoontechnologie. De MWT-3905 en CWT-9020 van Cosasco zijn corrosiesensoren voor directe meting die gebruik maken van hoge-snelheid elektrische weerstand- en lineaire polarisatieweerstand-technologie. Kenmerkend hiervoor is dat de mate van corrosie in alle procesomgevingen kan worden gemeten en dankzij de ISO100 Wireless zeer veilig en betrouwbaar is.

Door het gebruik van draadloze technologie blijven de installatiekosten beperkt. De sensoren zijn internationaal goedgekeurd voor toepassing in gevaarlijke omgevingen. De belangrijkste toepassing is de monitoring van corrosie op offshore-platforms en andere olie- en gasinstallaties, petrochemische plants, chemische fabrieken en (afval)waterinstallaties.

www.yokogawa.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina