Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Bijna iedereen heeft het over Industrie 4.0 en energie-efficiëntie bij persluchtsystemen.

Maar echte innovatie onderscheidt zich door voorsprong in kennis en techniek: Onder het motto ‘Designed to take the lead’ presenteert BOGE KOMPRESSOREN op de Hannover Messe/ComVac vernieuwende persluchtoplossingen. Een highlight in hal 26, stand B 56 is de schroefcompressor S-4 Optimus. Als ontwikkelingsstudie laat de machine zien hoe ‘stil, efficiënt en slim’ er in de toekomst uitziet. Bovendien presenteert BOGE de nieuwe K 15 N2 BOOSTER, die meteen ook stikstof kan comprimeren.

BOGE op de Hannover Messe

Investeren in onderzoek en ontwikkeling is onderdeel van de ondernemingsstrategie van BOGE Kompressoren. Als economisch onafhankelijk familiebedrijf zet de systeemleverancier van persluchtoplossingen in op specialisatie en gebruikt zijn flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op toenemende eisen van klanten. Dat wordt ook weerspiegeld in het product- en serviceaanbod. De schroefcompressor S-4 Optimus is de doorontwikkeling van de eind verleden jaar geïntroduceerde serie S-4. BOGE presenteert daarmee een product dat veel verder is dan de huidige technologische normen eisen. ‘Het vereist moed innovaties te ontwikkelen. Bij BOGE durven wij het schijnbaar onmogelijke te denken en ontdekken zo nieuwe technologische mogelijkheden’, reageert Thorsten Meier, lid van de raad van bestuur van BOGE KOMPRESSOREN.

S-4 Optimus staat in de versie met 75 kW vermogen als prototype op de beursstand. De machine is de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe serie die nog bedrijfszekerder, energiezuiniger en qua besturing nog slimmer is dan op de markt gebruikelijke systemen. Op het gebied van zuigercompressoren komt BOGE met de innovatieve K 15 N2 BOOSTER. Het systeem kan voor het eerst stikstof vanuit bijvoorbeeld een voorgeschakelde PSA-generator naar een hogere einddruk comprimeren – absoluut olievrij en flexibel. De compressor comprimeert droge gassen tussen 2 en 10 bar met lage drukdauwpunten tot –40 °C. De capaciteit bedraagt 2418 l/min bij een aandrijfvermogen van 11 kW en een einddruk tussen 16 en 32 bar. Een klassiek toepassingsgebied is bijvoorbeeld lasersnijden.

BOGE is op de Hannover Messe meerdere keren vertegenwoordigd: met de eigen stand in hal 26, stand B 56 en in de gezamenlijke stand van Itʼs OWL (Ostwestfalen-Lippe) in hal 16, stand A 04.

Fotobijschrift: De nieuwe zuigercompressor K 15 N2 BOOSTER van BOGE kan voor het eerst stikstof vanuit bijvoorbeeld een voorgeschakelde PSA-generator naar een hogere einddruk comprimeren – absoluut olievrij en flexibel.

www.boge.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina