Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Eugene Kaspersky, oprichter en CEO vanKaspersky Lab, heeft tijdens de Industrial Security Day in Antwerpen voor de Benelux een nieuwe beveiligingsoplossing gelanceerd.

Kaspersky Industrial CyberSecurity is de nieuwe gespecialiseerde beveiligingsoplossing voor kritische infrastructuur en industriële installaties van Kaspersky.

De oplossing komt tegemoet aan de noodzaak om industriële cyberrisico's te beheersen en daarmee de continuïteit en integriteit van technologische processen in industriële omgevingen te waarborgen.

In dergelijke omgevingen kunnen virtuele dreigingen een reëel gevaar voor het milieu vormen en zelfs mensenlevens kosten. Kaspersky’s beproefde technologieën, diensten en kennis komen in Kaspersky Industrial CyberSecurity samen tot een uniforme, holistische benadering van industriële IT-beveiliging.

Elektriciteitscentrales, raffinaderijen, assemblagelijnen, luchthavens, ‘smart buildings’, de spoorwegen: voor de werking van moderne industriële installaties zijn informatietechnologieën en procesautomatiseringssystemen van essentieel belang. Anders dan bij traditionele IT-netwerken, waarbij vertrouwelijkheid de hoogste prioriteit heeft, is bij industrial control systems (ICS) absolute continuïteit en consistentie van het technologische proces vereist, zonder ruimte voor fouten. Als de cybersecurity-maatregelen niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, kunnen strikte regelgeving en compliance leiden tot onbeschermde kritische systemen.

Apparatuur niet ontworpen voor externe toegang

Kaspersky Industrial CyberSecurity houdt rekening met al deze specifieke eisen en beschermt de lagen van het ICS-netwerk die het gevoeligst zijn voor cyberaanvallen – zoals ICS/SCADA-servers, HMI-panelen, de werkstations van engineers en PLC's – zonder de operationele continuïteit en consistentie van het technologische proces te verstoren.

‘Vandaag de dag is de cybersecurity van industriële systemen en kritische infrastructuren van vitaal belang’, aldus Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky Lab. ‘Steeds meer van dergelijke systemen maken gebruik van devices en kanalen die in direct contact staan met de buitenwereld. Soms betreft dit apparatuur die nooit bedoeld was voor externe toegang, om nog maar te zwijgen van software die tientallen jaren oud is en nog nooit een upgrade heeft gehad. Dit is een zeer ernstige zaak, want niet alleen de continuïteit van het productieproces staat op het spel, maar ook het milieu is in gevaar en het kan zelfs mensenlevens kosten. Onze oplossing kan ervoor zorgen dat de cybersecurity van de technologische cyclus op alle niveaus van het geautomatiseerde proces gegarandeerd is. We werken actief samen met fabrikanten van automatiseringssystemen, zodat er bij de ontwikkeling van apparatuur rekening wordt gehouden met nieuwe cybersecurity-standaards en -eisen.’

De basis van Kaspersky Industrial CyberSecurity wordt gevormd door een combinatie van traditionele beveiligingstechnologieën die zijn aangepast voor ICS-omgevingen, zoals anti-malwarebescherming, whitelisting en vulnerability assessment. Dit is verder uitgebreid met technologieën die speciaal zijn ontwikkeld voor industriële omgevingen, waaronder integriteitscheck voor PLC's, semantische monitoring van process control commands en telemetrische data voor het detecteren van cyber-aanvallen op fysieke onderdelen van de infrastructuur. De oplossing voorziet ook in een speciale observability mode, gericht op het herkennen van cyber-aanvallen, menselijke fouten en afwijkingen binnen het industriële netwerk. Alle preventie- en detectietechnologieën worden beheerd via één centrale console.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina