Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

MediaMarkt gaat als eerste retailer ter wereld vliegende auto’s verkopen.

De in Nederland uitgevonden PAL-V Liberty Sport is op 26 april voor één dag bij de winkel in Eindhoven te koop voor 299.000 euro.

De PAL-V is de eerste echte vliegende auto op de markt die is goedgekeurd voor particulier gebruik. Het gepatenteerde model maakt het mogelijk om de reguliere auto in enkele minuten om te bouwen tot vliegmachine. Iedereen met een rijbewijs en vliegbrevet kan hem besturen, zo stelt het bedrijf.

De vliegende auto past in de zoektocht van enkele bedrijven en technologieliefhebbers naar een oplossing voor de almaar langer wordende files. Als het aan taxibedrijf Uber ligt, gaat het over tien jaar mensen in een vliegende auto vervoeren.

PAL-V is een combinatie tussen vliegtuig en helikopter waarbij de aandrijving vanaf een propeller achterop het toestel komt. Volgens de ontwerpers is met dit type vliegtuig relatief gemakkelijk te vliegen en eenvoudig een noodlanding te maken mochten de ­motoren uitvallen.

Wie ermee wil rijden, klapt de wieken dicht en rijdt in een auto door de stad. Wie wenst te vliegen, rijdt naar een vliegveld, bouwt de auto om en stijgt na een korte aanloop op. De verkoop van de auto valt samen met het MediaMarkt Festival, het eerste festival binnen winkelmuren in Nederland. Met het festival viert MediaMarkt zijn nieuwe winkelconcept, dat voor het eerst is toegepast in de winkel in Eindhoven Centrum.

Consumenten krijgen bij aankoop van dit innovatieve vervoersmiddel een iWatch met Fly/Drive software cadeau. Belangstellenden kunnen ook een proefrit-proefvlucht kopen. Bovendien verloten MediaMarkt en PAL-V drie Fly/Drive Experiences onder de festivalgangers. 

De Experience bevat een rondleiding en een Fly/Drive in de simulator op het PAL-V hoofdkantoor, maar ook een echte vliegles in de Magni 24 Gyrocopter bij de PAL-V Fly/Drive Academy te Breda International Airport. Er zijn vijftig Fly/Drive Experiences te koop voor 295 euro per stuk.

 


 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina