Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

SMC ontwikkelde een nieuwe versie van haar 3/3 VEX3-ventiel om nog meer kostenbesparingen en veelzijdigheid te bereiken bij het aansturen van actuatoren.

De nieuwe VEX3 is zuiniger in verbruik. Het vermogen is vrijwel gehalveerd van 1,8W naar 1W.

Er zijn nieuwe handbedieningsopties toegevoegd aan het bestaande non-locking push type: locking slot, push turn locking en push turn lever, waardoor het ventiel zeer gebruiksvriendelijk en flexibel is.

De nieuwe 3/3 VEX3-serie biedt ook extra voordelen ten opzichte van bestaande conventionele 2/2, 3/2 en 5/3 ventielen. Omdat de VEX3 kleiner is geworden en er minder componenten per pneumatisch circuit nodig zijn, levert dat zowel ruimte- als kostenbesparing op. Met een debiet tot 3.300 l/min beschikt de VEX3 bovendien over drie posities, waarmee cilinders tot Ø 125 mm op tussenliggende posities kunnen worden gestopt of waarmee de snelheid van cilinders tot diameter 200 mm kan worden aangepast. Ook kunnen twee ventielen met een dubbelwerkende cilinder worden verbonden, zodat negen verschillende posities gecontroleerd worden, waaronder langzaam stoppen, versnellen en vertragen.

De functies van de VEX3 kunnen ook worden vervuld door een elektrische actuator, maar pneumatisch is er meer kracht mogelijk. Bovendien zijn de aanschaf- en gebruikskosten van het nieuwe ventiel gunstiger. Bij vacuümtoepassingen kunnen de besparingen nog groter zijn, vooral als het ventiel niet opgepakt of afgeblazen hoeft te worden. De klep kan dan in de gesloten middenpositie worden geplaatst, waardoor er geen luchtbeweging is en dus geen energie wordt verspild.

www.smcpneumatics.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina