Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Praktijkgericht, met een sterke focus op oplossingen: zo presenteert Rittal zich op de Hannover Messe 2017.

Onder het motto ‘Onze expertise. Uw voordeel.’, pakt de systeemaanbieder de huidige uitdagingen aan van industriële engineers, operatoren en van IT decision makers.

De focus ligt op thema’s als Industrie 4.0 inclusief IT, uptime van machines, operationele betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en efficiëntie van de werkplaats en de bestelprocessen.

Met een Industrie 4.0 showcase toont Rittal hoe koelapparaten kunnen communiceren met systemen op een hoger niveau. Tot de topproducten horen onder meer het RiLine Compact stroomrailsysteem en de nieuwe Blue e+ koeler.

Hoe kunnen ondernemingen Industrie 4.0 oplossingen implementeren en tegelijk ook snel en eenvoudig datacenters bouwen? Hoe kunnen mensen en systemen betrouwbaar beschermd worden tegen risico’s? Hoe kan het stroomverbruik transparant gemaakt en duidelijk gereduceerd worden? Hoe houdt men het overzicht tussen alle normen? Hoe kunnen constructie- en bestelprocessen sneller uitgevoerd en productieprocessen geautomatiseerd worden?

‘Wij weten welke vragen onze klanten zich dagelijks stellen en brengen op de Hannover Messe voorbeelden van deze uitdagingen’, aldus Uwe Scharf, Executive President Product Management bij Rittal Duitsland. ‘We treden er in dialoog met onze klanten over een groot aantal van deze topics, bespreken als ervaren partner concrete oplossingen die we aan de hand van presentaties voorstellen. De verschillende thema’s zullen gepaard gaan met bijdrages van experten.’

Showcase met Siemens MindSphere en IBM Watson

Rittal toont in een bijzondere showcase dat de uptime van machines groter wordt door het gebruik van intelligente producten. Zo wordt voorgesteld hoe Blue e+ koelapparaten met systemen op een hoger niveau kunnen communiceren dankzij de nieuwe COM module, en daarmee aan alle voorwaarden voldoen voor monitoring, foutanalyse en proactief onderhoud voor IoT-scenario’s. Bezoekers zullen zien hoe het aanbieden van toesteldata op het Siemens MindSphere IoT-platform en de analyse ervan op IBM Watson’s cloud data-analyse applicatie, kan bijdragen tot leergeoriënteerde en intelligente maintenance.

Topinnovaties - RiLine Compact en Blue e+ koelers

Rittal zal ook tal van topproducten tonen. RiLine Compact is het nieuwe stroomverdelingssysteem. Dit compacte railsysteem voor sturings- en schakelinstallaties, met een vermogen tot 125 A, biedt een maximale aanraakbeveiliging. Daarbij toont Rittal een nieuwe serie ‘snelle’ geleidingsklemmen voor railsystemen. De push-in technologie met veerklemtechniek garandeert een snelle montage en aansluiting op rails, zonder gereedschap.

Andere nieuwigheid zijn de Blue e+ koelers voor machine- en schakelkastventilatie. Gebaseerd op het succes van de Blue e+ koelunits met energiebesparingen tot 75%, worden deze technologie en haar componenten voor het eerst gebruikt in industriële koelers. De nieuwe units zijn uitgerust met DC inverter- en microkanaaltechnologie, hebben een outputbereik van 1 tot 6 kW en overtuigen door een hoge temperatuurprecisie van ca. 0,5 K.

Nog meer hoogtepunten: geïntegreerde koeloplossingen met Blue e+ technologie, de nieuwe LED systeemverlichting, het IoT-rack voor industriële ‘Internet of Things’ toepassingen en een live demonstratie van een HPC-applicatie (High Performance Computing). Ook het portfolio van werktuigen en machines voor de automatisering van sturings- en schakelkastenbouw werd uitgebreid. Zo brengt Rittal bijvoorbeeld een nieuwe strip- en krimpmachine voor automatische kabelbewerking.

Het complete oplossingenaanbod wordt samengebracht in de nieuwe Systeemcatalogus 35, die Rittal op Hannover Messe in primeur voorstelt, als print- en online versie.

EPLAN met ‘Automated Engineering’

In hal 6, op stand K31, presenteert zusteronderneming EPLAN Software & Service de nieuwe automatiseringsoplossing EPLAN Cogineer, verkrijgbaar vanaf Hannover Messe. Deze genereert en automatiseert in geen tijd schakel- en stroomplannen. Ook Syngineer, het nieuwe informatie- en communicatieplatform, wordt gelanceerd. Deze nieuwe ontwikkeling van EPLAN en Cideon maakt van mechatronische productontwikkeling kinderspel. Ze voorziet cross-disciplinaire communicatie tussen alle betrokkenen bij een project terwijl deze toch in hun respectieve software-omgevingen kunnen blijven werken.

www.rittal.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina