Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Omron vat de toekomst van productieprocessen samen in een geavanceerd i-Automation innovatieconcept, gebaseerd op de 3 i's van Omron: Integrated, Intelligent en Interactive.

Op de Hannover Messe 2017 zullen bij de stand van Omron live demo's van dit concept worden gehouden.

Een prominente plaats is voorbehouden aan de slimme trainingsrobot van Omron, Forpheus. De door GUINNESS WORLD RECORDSTM gecertificeerde tafeltennisrobot gaat beursbezoekers uitdagen om hen kennis te laten maken met de toonaangevende Sensing & Control +Think-technologieën van Omron.

Het automatiseringsconcept met de 3 i's van Omron omvat alle kerncompetenties en interoperabele oplossingen die vereist zijn voor de digitalisering van productieprocessen. Mede dankzij dit concept kunnen de zich snel verbreidende mogelijkheden optimaal door klanten wereldwijd worden benut. De overgang naar Industry 4.0 is een reis die door alle belanghebbenden samen moet worden ondernomen. Op zijn stand zal Omron laten zien hoe de overgang naar de fabriek van de toekomst, de Connected, Collaborative en Smart Factory, kan worden ondersteund.

De Connected Factory - Integrated

In de Connected Factory zijn geautomatiseerde productiemachines en bedrijfsnetwerken naadloos met elkaar geïntegreerd, waardoor grote hoeveelheden relevante data in real-time kunnen worden gegenereerd, verzameld en uitgewisseld. ’IO-Link-sensoren en actuatoren voor IoT vormen de eerste stap naar de verticale integratie van veldgegevens in een gedigitaliseerde infrastructuur, essentieel voor intelligente fabrieken’, aldus Lucian Dold, General Manager Product & Solution Marketing, EMEA van Omron. Een van de demo's benadrukt het slimme gebruik van verticaal en horizontaal geïntegreerde systemen met, respectievelijk, de mobiele robots van Viper en LD, en toonaangevende besturings- en sensortechnologie.

De Collaborative Factory - Interactive

De Collaborative Factory staat voor verbeterde interactie tussen mens en machine, waarbij menselijke intuïtie, flexibiliteit en kennis, in combinatie met aanpassingsvermogen, worden gekoppeld aan de herhaalde bewegingen, nauwkeurigheid, kracht, snelheid, autonomie en connectiviteit van machines. Tim Foreman, European R&D Manager van Omron Europe, vertelt: 'In Hannover gaat de demo van onze eigen OKAO® Vision-technologie in combinatie met het onlangs door ons gelanceerde Industrial PC Platform (IPC) en Omron Adept-robots in première. Een nieuwe benadering voor gebarenbesturing en de interactie tussen mens en machine.'

De Smart Factory - Intelligent

Robert Brooks, European Industry Marketing Manager F&B van Omron, is ervan overtuigd dat data de sleutel vormen tot de algemene effectiviteit van de intelligente fabrieken van de toekomst. De demo op de stand van Omron toont hoe voorspellingen op het gebied van onderhoud, procesverbeteringen, aanpasbaarheid, serialisatie, traceerbaarheid, verminderd verbruik van bronnen en energie en minder afvalproductie kunnen worden gerealiseerd op basis van intelligente data-analyses en evaluatiemogelijkheden. Dit alles mede mogelijk gemaakt door de Sysmac-controller en de volledig geïntegreerde robotica met de snelste Delta-robot die op de markt beschikbaar is.

Technologie om de toekomst vorm te geven

'De in hoge mate gespecialiseerde kerntechnologieën van Omron zelf zorgen voor de intelligente dimensie in de moderne fabriek, en bieden producenten de mogelijkheid hun intelligente Industry 4.0-fabrieken te vernieuwen en hun productie te verbeteren', benadrukt Peter Cusack, Head of Strategic Marketing van Omron Europe. Om de geavanceerde technologieën van Omron te laten zien, wordt de derde generatie Forpheus op de Hannover Messe 2017 getoond. De vriendelijke en slimme tafeltennisrobot heeft het afgelopen jaar veel bijgeleerd. Omron heeft Forpheus de capaciteit gegeven om te interpreteren, voorspellen, leren, denken en handelen, en verbinding te maken en te communiceren met mensen. Zeven geweldige technieken die Forpheus kan gebruiken mensen echt te trainen.

The Omron Experience

Bezoek Omron Industrial Automation op de Hannover Messe, van 24 t/m 28 april, ga de strijd aan met Forpheus en ervaar de geïntegreerde, intelligente en interactieve automatiseringstechnologieën in hal 9, stand F24. Experts van Omron zullen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en er zullen continu demo's worden gehouden. Vier geweldige demo's, inclusief een wereldpremière en een collaboratieve robot die door GUINNESS WORLD RECORDSTM op 20 oktober 2015 werd gecertificeerd met de titel ‘First robot table tennis tutor’, alle met de innovatieve handtekening van Omron. Een handtekening die Omron wederom een plaats heeft bezorgd in de Top 100 Global Innovators volgens Clarivate Analytics. Innovatie in productie door innovatie in automatisering.

www.industrial.omron.eu/events

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina