Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Siemens heeft een elektrische motor ontwikkeld die amper 50 kilo weegt en toch continu 260 kW levert, wat vijf keer krachtiger is dan een doorsnee elektrische motor. 

De nieuwe elektrische motor van Siemens haalt een vermogen-gewicht ratio van meer dan 5 op 1.

Elektrische motoren in de industrie leveren meestal minder dan 1 kW per kilogram en bij deze in voertuigen is dat 2 op 1. 

De revolutionaire elektrische Siemens motor werd in het stuntvliegtuig Extra 330LE gebouwd en op 24 juni 2016 was er een eerste testvlucht. 

In november 2016 bereikte een testpiloot een hoogte van 3.000 meter op 4 minuten en 22 seconden. Vorige maand haalde het testvliegtuig boven het vliegveld van Dinslaken Schwarze Heide in Duitsland een topsnelheid van 337,50 km/h over een afstand van drie kilometer. Dat is 13,48 km/h sneller dan het eerdere Amerikaanse record uit 2013. 

Voorts werd met het testvliegtuig ook een zweefvliegtuig de lucht in getrokken. Op 76 seconden tijd trok het vliegtuig een LS8-neo zwever naar 600 meter hoog. De nieuwe Siemens motor draaide bij zijn records zo’n 2.500 omwentelingen per minuut. De propellers worden rechtstreeks, zonder transmissie, aangedreven. 

Siemens werkt samen met Airbus aan dit project. Beide bedrijven zien het nieuwe type motor als basisplatform om elektrisch aangedreven regionale vliegtuigen met hybride-elektrische aandrijfsystemen te ontwikkelen.  

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina