Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Tijdens de opening van de Hannover Messe 2017 bezocht de Duitse kanselier Angela Merkel de beursstand van Festo waar ze kennismaakte met het Bionic Learning Network.

De ingenieurs van pneumaticaspecialist Festo laten zich voor de automatisering van fabrieken inspireren door dieren en de natuur.

Het bedrijf heeft hiervoor een tot de verbeelding sprekende afdeling ‘bionics.’ Eerder liet Festo de wereld reeds kennismaken met een mechanische kangoeroe, elektronisch aangestuurde vliegende libellen en mechanische miniatuur mieren.

Op de Hannover Messe gaf Festo uitleg over het eigen Bionic Learning Network, met de BionicCobot (gebaseerd op de natuurlijke beweging van de menselijke arm), de BionicMotionRobot (gebaseerd op de olifantenslurf) en de OctopusGripper. Zij laten zien hoe in de toekomst mens en machine (cobot) op een veilige manier met elkaar kunnen samenwerken.

Angela Merkel en de Poolse eerste minister Beata Szydlo kregen bij Festo een demonstratie van de octopusarm en –grijper. Voor de beweging wordt alleen perslucht gebruikt. De arm is opgebouwd uit meerdere segmenten die intern bestaan die uit rubberen ballen overtrokken met een netvlies. De ballen kunnen individueel met perslucht worden opgeblazen en zo kan de octopusarm in een bepaalde richting worden gestuurd. De arm kan zo’n 3 kilo tillen en worden uitgerust met verschillende grijpers en ‘octopus’-zuignappen om zo makkelijker voorwerpen vast te nemen.

In primeur: de Festo Motion Terminal

Polen is gastland van de Hannover Messe 2017. Festo heeft 130 medewerkers in Polen en helpt er 6.500 klanten op het gebied van pneumatica en automatisering.

Festo lanceert dit jaar op de Hannover Messe in primeur de Festo Motion Terminal, een gedigitaliseerde pneumatische sturing. De nieuwe Motion Terminal is een programmeerbaar platform, met ingebouwde intelligentie en verbonden met de cloud. Volgens Festo verenigt het revolutionaire product mechaniek, elektronica, regeltechniek en software.

De Motion Terminal is programmeerbaar en het resultaat is dat een machinebouwer heel wat minder hardware nodig heeft waardoor machines snel en flexibel kunnen worden ingesteld of omgebouwd naargelang het productiedoel.

De software zit onzichtbaar in een ‘black box’. Ventielfuncties zijn soepel te programmeren en aan te sturen via Motion Apps, waarvan er nu tien zijn ontwikkeld. De ventiel units van de Festo Motion Terminal klikken in elkaar. Eén controller kan tot acht verschillende bewegingen regelen. Er is minder elektrisch verbruik en wegens de compactheid ook tot 65 procent minder ruimte nodig in de machine. De gebruiker of operator kan via de cloud alle parameters en historiek op een smartphone volgen en ook bijsturen.

Festo heeft 18.800 medewerkers in dienst en noteerde in 2016 een verkoopsomzet van 2,7 miljard euro. Festo heeft wereldwijd 300.000 klanten in de sectoren van de automotive, solar, electronics, food & beverage, water technology, biotech & pharmaceuticals.

www.festo.be

merkel festo

Op de foto vlnr: Curt Michael Stoll, vice-voorzitter Adviesraad Festo, de Poolse eerste minister Beata Szydło, kanselier Angela Merkel, Festo-woordvoerder Alfred Goll. (foto: Festo AG & Co. KG).

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina