Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft de Voka-awards uitgereikt voor de meest beloftevolle student-onderneming en het meest beloftevolle studentenidee.

Voka – Kamer van Koophandel doet dat naar jaarlijkse traditie in samenwerking met studentenorganisatie SINC.

Dit jaar ontvingen de oprichters van TESTicle de prijs voor het meest beloftevolle studentenidee. Het digital agency Yellowleaf kaapte de prijs weg van meest beloftevolle studentenonderneming.

Van alle tumoren bij mannen neemt teelbalkanker slechts 1 procent voor zijn rekening. Maar dat is nog steeds 1 procent te veel dachten drie vrouwelijke studenten van de universiteit Antwerpen. Vroni Mylle, Ann-Sofie Lippens en Kyra Koeken ontwikkelden met TESTicle een product waarmee dit soort kanker, dat vooral jonge mannen treft,  in een vroeg stadium kan opgespoord worden.

‘En daarom vindt de jury dat TESTicle de prijs van meest beloftevolle studentenidee verdient. Ze zetten toch ook een relatief onbekende kanker in de kijker. Hierdoor zullen hopelijk meer jonge mannen zich bewust worden van het belang van vroegtijdige opsporing bij teelbalkanker’, aldusSven de Vochtdirecteur ondernemerschap bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en eveneens een van de juryleden bij de wedstrijd.

De prijs van meest beloftevolle studentenonderneming was voor Yellowleaf. Oprichters Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens bieden bedrijven een totaalpakket aan voor al hun digitale communicatie om zo een sterkere online identiteit op te bouwen.

‘Jeroen en Vincent zijn een gedreven team die contract na contract binnenhalen. Weinig jonge bedrijven bereiken op zo’n korte tijdspanne na de opstart een grote vooruitgang op verkoopsvlak. Door hun groter wordend klantenbestand, zijn ze al op zoek naar de eerste medewerkers. En alleen al voor dat feit  verdienen zij deze prijs’, zegtMelanie Nolens, startersadviseur voor Bryo bij Voka – Kamer van Koophandel.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking opende schepen Koen Kennis de avond en konden de Antwerpse studenten naar een inspirerende lezing luisteren door televisiemaker Tim Van Aelst.

(Op de foto vlnr:  Ann-Sofie Lippens, Vroni Mylle, Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens.)

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina