Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Hermes Award, één van de meest prestigieuze technologieprijzen ter wereld, gaat naar SCHUNK, de Duitse specialist in grijpsystemen en spantechnologie uit Lauffen.

Bij de opening van de Hannover Messe door de Duitse bondskanselier Angela Merkel, kreeg Henrik A. Schunk, Managing Partner/CEO, de prestigieuze award uit de handen van de Duitse Federaal Minister van Onderwijs, Prof. Dr. Johanna Wanka.

De Schunk Co-act Gripper JL1, een unieke intelligente grijper met mens/robot interactie, werd bekroond met de award. Voor de eerste maal werd een grijper bekroond met de prestigieuze innovatieprijs. Voor Henrik A. Schunk is dit een mijlpaal in de geschiedenis van het innoverende familiebedrijf. De intelligente component is een beslissende stap naar “smart production” en “Industrie 4.0.”

Hand in hand met de robot: veilig en flexibel

De grijper interageert en communiceert met de operator. De Co-Act JL1 grijper ondersteunt de samenwerking tussen mensen en robots. Mens en machine werken hand in hand samen.

Een complex geïntegreerd sensorsysteem verifieert en herkent de nabijheid van de operator. Indien de grijper de operator raakt, wordt de kracht van de grijper automatisch begrensd, zodat letsels worden vermeden. De grijper verliest het werkstuk nooit. Een veilige samenwerking tussen operator en robot wordt hierdoor mogelijk. De grijper past zich aan elke geometrie van het werkstuk aan.

De kleur van de leds geeft aan of de robot klaar is en of het juiste werkstuk is vastgeklemd. De grijper maakt communicatie  tussen besturing en operator mogelijk.

 

Merkel 2

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina