Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De vijf dagen durende Hannover Messe, ‘s werelds grootste beurs voor industrietechniek, verwelkomde dit jaar 225.000 bezoekers.

Op deze Duitse bekende vakbeurs kon iedereen kennis maken met de voordelen van digitalisering.

De volgende Hannover Messe vindt plaats van 23 tot 27 april 2018 en heeft Mexico als partnerland.

Van de 225.000 bezoekers op de Hannover Messe kwamen tijdens deze editie ruim 75.000 van buiten Duitsland. Na China (9.000) leverde Nederland het grootste aandeel in het buitenlandse bezoek (6.200), gevolgd door India (5.300) en partnerland Polen (5.000). Er waren ook 3.000 bezoekers uit de Verenigde Staten, het partnerland van de vorige editie.

Doel van de beursorganisatie is om de bezoekers oplossingen aan te reiken op het gebied van intelligente robots, aanpasbare machines en geïntegreerde energiesystemen. Hoe kunnen onze industriële bedrijven zich voorbereiden op de toekomst?

Opvallend op de Hannover Messe waren de cobots, met hun kunstmatige intelligentie, sensoren en intuïtieve bediening. Ze communiceren via gebarentaal of zijn zelfs geprogrammeerd om te spreken.

Voorts is ook het concept van ‘digital twin’ in opmars, waarbij een bedrijf kan werken met een complete ‘digitale tweelingproductiefaciliteit', zodat eerst tests kunnen worden uitgevoerd in een digitale omgeving. Doel is dat hierdoor producten veel sneller en goedkoper op de markt kunnen worden gebracht.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina