Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

UPS heeft een humanoid robot van Zora Bots geschonken aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel.

De nieuwste en kleinste UPS- vrijwilliger zal via interactieve therapeutische oefeningen het hart van de kinderen veroveren.

‘Zora kan leerrijke spelletjes met de kinderen spelen terwijl ze op de dokter wachten’, vertellen Fabrice Goffen en Tommy Deblieck, zaakvoerders van Zora Bots. ‘Ze wordt nooit moe en zal de kinderen helpen en motiveren tot ze zich beter voelen. Ze kan ook zingen en dansen op vrolijke muziek.’

Volgens de directeur van het verpleegkundig departement, Jan Foubert, is de nieuwe vrijwilliger een heuse aanwinst voor het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola: ‘Spelenderwijze zal de robot uitgerust met Zora software vreugde brengen in het leven van de jonge patiëntjes. De robot beschikt over een aantal vaardigheden en technieken om hen op te vrolijken. Zora zal deel uitmaken van ons verpleegkundig team en een grote hulp voor hun gaan betekenen in de toekomst. Na een trainingsperiode zouden we Zora meer taken willen toevertrouwen. Wij zijn UPS zeer dankbaar voor het schenken van deze ‘nieuwe fantastische vrijwilliger.’

De samenwerking tussen logistiek specialist en pakjesdienst UPS en het Brussels Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola startte in 2016. ‘Vorig jaar leverden vrijwilligers bij UPS heel wat inspanningen om mee geld in te zamelen voor pediatrisch medisch onderzoek. En onlangs heeft een volledige afdeling van UPS zich ingezet om kinderen die in het ziekenhuis verbleven een leuke dag te bezorgen’, vertelt Karl Haberkorn, Managing Director UPS Belgium.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina