Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

SABIC heeft via zijn corporate venturing tak, groeikapitaal geïnvesteerd in composietspecialist Airborne International uit Den Haag.

Met deze investering sluit SABIC zich aan bij een financieringsronde met de andere aandeelhouders: Pangaea Ventures Fund III, L.P., HPE PRO Institutional Fund B.V., Participatiemaatschappii Innovation Quarter B.V. en het Innovatiefonds Brabant B.V..

De financieringsronde zal bijdragen aan het volledig automatiseren en digitaliseren van de productie van lichtgewicht composietcomponenten in een breed industrieel spectrum.

In diverse markten zoals aerospace, automotive, olie en gas, consumentenelektronica en sportartikelen zijn lichtgewicht en uithoudingsvermogen belangrijke industriële drivers. Continue vezelversterkte thermoplastische composietmaterialen bieden de mogelijkheid om in deze behoeften te voorzien. Door SABIC's samengestelde thermoplastische oplossingen te combineren met Airborne’s knowhow, ontstaat de unieke kans om de massaproductie van lichtere en sterkere toepassingen op een kosteneffectieve manier te realiseren

Airborne is een technologieleider die zich toelegt op het ontwerp, de productie en de industrialisatie van geavanceerde composietproducten voor lucht-, ruimtevaart- en maritieme sectoren. Airborne is op weg om hét toonaangevende platform te worden in samengestelde, geautomatiseerde fabricagetechnologieën. Met de nieuwe investering zal Airborne de digitale infrastructuur implementeren die dient als de backbone voor thermoplastische samengestelde automatiseringstechnologieën.

Volgende stap in de waardeketen door geautomatiseerde productie

SABIC heeft in 2015 een meerderheidspositie ingenomen in de unieke technologie voor de productie van hoogwaardige unidirectionele UDMAX™ tapes, wat heeft geresulteerd in FRT. SABIC’s investering in Airborne zal het voor SABIC mogelijk maken de volgende stap in de waardeketen te zetten door de realisatie van geautomatiseerde productie van composiettoepassingen met verbeterde opbrengsten, cyclustijden en systeemkosten. Dit zijn de kritieke stappen naar het bredere gebruik van continue vezelversterkte composieten in de markt. 

‘Deze investering en de samenwerking met Airborne stelt SABIC in staat de volgende stap in de commercialisering van thermoplastische composieten te zetten en zo onze klanten te helpen unieke lichtgewichttoepassingen te ontwikkelen’, aldus Ernesto Occhiello, Executive Vice President Specialties Strategische Business Unit bij SABIC.

‘De exponentiële toename van het automatiserings- en digitaliseringsniveau en de beschikbaarheid van informatie in de hele supply chain zal een cruciale succesfactor blijken in de composietindustrie. Deze ontwikkelingen, gecombineerd met de integratie van informatie van materiaal naar product, vormen de kern van Airborne's strategie. De samenwerking met SABIC is een belangrijke stap richting onze nieuwe strategie: een frontrunner worden in de automatisering en digitalisering van samengestelde productieprocessen. Het aantrekken van dit toonaangevende en geavanceerde chemiebedrijf als investeerder in Airborne zien we als een bevestiging van onze strategie. We zijn erg enthousiast over de toegevoegde waarde die SABIC zal brengen op het gebied van de disruptieve ontwikkelingen van onze onderneming’, reageert Arno van Mourik, oprichter en CEO van Airborne International.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina