Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Aventics presenteert serie CCL Clean Line cilinders.

Met twee nieuwe ISO-norm cilinderseries breidt Aventics zijn reeks actuatoren uit voor toepassingen met hoge hygiëne-eisen.

De pneumatiekspecialist biedt hiermee een oplossing waarmee kan worden voldaan aan de strenge eisen van de voeding- en farmaceutische industrie. Aventics presenteerde de nieuwe CCL-IS en CCL-IC cilinders voor het eerst tijdens de Hannover Messe 2017.

De nieuwe Aventics cilinders voldoen aan alle relevante Europese normen voor toepassing in spatwaterzones. Zowel de CCL-IS standaardcilinder volgens ISO 15552 als de CCL-IC compacte cilinder volgens ISO 21287 voldoet aan de basisprincipes van hygiënisch ontwerp. De cilinderbehuizingen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, terwijl de schroeven en zuigerstangen van roestvrij staal zijn.

Het schrapermateriaal en de smeermiddelen zijn bovendien goedgekeurd door de FDA.

De CCL-IS standaardcilinder is leverbaar in acht maten met diameters van 25 tot 125 mm. De maximale slag is 2750 mm. Afhankelijk van hun eisen hebben gebruikers de keuze tussen elastische en pneumatische demping. De ST6 serie naderingsensoren kunnen in een paar stappen geïnstalleerd worden, zonder dat er speciaal gereedschap voor nodig is. Deze ST6 serie sensoren omvatten een breed scala aan uitvoeringen met verschillende leidinglengtes en aansluitingen. Een interessant kenmerk van de nieuwe cilinderserie is de mogelijkheid om de luchtaansluitingen te configureren op het deksel, op de basis of beide. De toe- en afvoer van lucht aan één kant biedt meer flexibiliteit, met name omdat de aansluitingen later kunnen worden gewijzigd. Ongebruikte luchtaansluitingen worden afgedicht met vergrendelschroeven.

www.aventics.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina