Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

ERIKS, de Europese marktleider op het gebied van aandrijftechniek, flow- en afdichtingstechniek, industriële kunststoffen, gereedschappen & onderhoud, is nu ook aanwezig in de haven van Antwerpen.

In het nieuwe ERIKS Technology Center in Ekeren bundelt het bedrijf alle technische knowhow en uitgebreide service om klanten nog beter en flexibeler te ondersteunen in hun productieproces. 

Hydromeka, Econosto, ERIKS Gasket Technology, ERIKS Hose Technology en Service Center Antwerpen werken voortaan vanuit het Technology Center in de Antwerpse haven. Het nieuwe ERIKS gebouw aan de Nieuwelandenweg bestaat uit 5.000 m2 productiehallen en 1.700 m2 kantoorruimte. In de productiehallen maakt men voornamelijk vlakke dichtingen en industriële en hydraulische slangen.

Door alle specialismen onder één dak te brengen kunnen klanten nog meer toepassingen op maat en innovaties verwachten. ‘Met deze strategische locatie staan we dichter bij het productieproces van onze klanten in sectoren als chemie, petrochemie en overslag. Een snelle lokale productie, een vlotte shutdownservice in de chemie en een toegankelijke balie voor bezoekers en klanten, het is allemaal mogelijk en aanwezig vanuit deze vestiging. Kortom, we zijn vlotter bereikbaar voor onze klanten’, zegt marketing manager Geert Vermoesen.

Bij ERIKS België werken zo’n 650 personeelsleden. In het Technology Center Antwerpen-Haven gaan ongeveer 100 mensen aan de slag. De ERIKS site in Hoboken verdwijnt niet. Daar wordt extra geïnvesteerd in dichtingstechniek, 3D-printing en kunststofverwerking. In het najaar wordt er een cleanroom geopend voor het stofvrij behandelen van dichtingen en rubberonderdelen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina