Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De leden van InduMotion bezochten het slagveld van Waterloo met de beroemde leeuw op de herdenkingsheuvel.

InduMotion vzw is de beroepsvereniging voor bedrijven gespecialiseerd in industriële automatisering en aandrijftechnieken (elektrisch, hydraulisch, mechanisch en pneumatisch) die als producent, officiële invoerder of verdeler op de Belgische markt actief zijn.

De InduMotion-leden bezochten het museum ‘Le Mémorial 1815’ en vergaderden vervolgens in de naastgelegen Brasserie Le Wellington. De jaarrekening FIMOP/Belgitrans 2016 werd goedgekeurd en er is kwijting gegeven aan de bestuurders en toezichthouders. In de raad van bestuur wordt Luc Van Hoylandt opgevolgd door Guy Mertens (Act in Time). Voorts werd een markt-, conjunctuur- en trendstudie besproken. De leden evalueerden ook de organisatie van de succesvolle INDUMATION.BE 2017 beurs in Kortrijk Xpo. Aansluitend volgde er een receptie en diner.

In 1815 waren in Waterloo ruim 200.000 soldaten betrokken bij de clash tussen Napoleon en Wellington. Zo’n 10.000 manschappen sneuvelden op het slagveld, en met de gewonden die in de volgende dagen en weken overleden, liep het dodental op tot 45.000. Door hun overwinning verstevigden de Britten hun economische leiderspositie in Europa. Er volgde een relatief 'vredige' eeuw gekenmerkt door welvaart dankzij de opkomende industrialisatie. 

IMG 6580

IMG 6637

IMG 6529

Beeld uit het 360°panorama van het museum: Maarschalk Michel Ney (midden) chargeert aan het hoofd van een 5.000 man sterke cavalerie. Er worden die dag vier paarden vanonder Ney uit geschoten. Napoleon noemde Ney ‘le brave des braves.’ Na de nederlaag in Waterloo werd Ney op 3 augustus gearresteerd in Parijs. Vier maanden later is hij er gefusilleerd op beschuldiging van hoogverraad. Hij weigerde een blinddoek en gaf zelf het bevel tot schieten.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina