Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

WEG, producent van motoren en aandrijvingen, bracht een nieuwe reeks compacte frequentiesturingen op de markt.

De toestellen zijn rendabel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk en zorgen voor een grotere energie-efficiëntie bij tal van toepassingen met  beperkt motorvermogen.

De CFW300-reeks werd ontworpen om motoren met een vermogen van 180 W tot 4 kW aan te drijven. De toestellen zijn dus perfect geschikt voor relatief kleine machines zoals onder andere centrifugaal- en doseerpompen, ventilatoren, roerders en mixers, extruders, rollenbanen, snijmachines en roterende filters.

‘WEG zet zich in voor een betere energie-efficiëntie bij tal van industriële toepassingen en ontwikkelde de CFW300-reeks om te voldoen aan de noden van het marktsegment waar de vraag naar omvormers groeit, zelfs als het gaat om relatief kleine industriële toepassingen’, zegt Johannes Schwenger, Head of Product management Low- and Medium-Voltage Drive Systems Europe bij WEG. ‘Door ons bestaand assortiment, met onder meer de CFW100 Mini Drive en de CFW500, uit te breiden met de CFW300-reeks, beschikt WEG nu over een uitgebreid aanbod van frequentiesturingen dat beantwoordt aan de industriële behoeften.’

De CFW300 is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en beschikt over een geïntegreerde micro-PLC en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met lcd-scherm. Installeren gebeurt eenvoudig en snel dankzij de plug-and-play uitbreidingsmodules. De ventilator van de omvormer kan eenvoudig worden verwijderd voor onderhoud.

De CFW300 heeft twee sleuven voor uitbreidingsmodules: éénvoor communicatie en de andere voor tal van I/O-modules. Zo kan de gebruiker RS485- of RS232-interfaces integreren en gebruik maken van communicatieprotocollen zoals modbus RTU, bluetooth of USB. De frequentiesturing kan ook worden aangesloten op veldbussystemen zoals Profibus DP, CANopen of DeviceNet of worden geconfigureerd voor gebruik via afstandsbediening. Er is ook een ethernet/IP-interface beschikbaar. De toestellen bieden dus een grote flexibiliteit en connectiviteit om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de noden van de gebruiker. Andere accessoires zijn een plug-in EMC-filter, die snel kan worden aangesloten op de frequentiesturing en zonder gereedschap of bedrading wordt gemonteerd op de DIN-rail.

De CFW300-reeks werd ontworpen om te werken bij omgevingstemperaturen tot 50 °C, zonder beperkingen. De toestellen zijn uitgerust met een autonome, geïntegreerde thermische bescherming voor de motor (elektronische motorbeveiliger) en de frequentiesturing. Bovendien heeft deze frequentiesturing gecoate  printplaten (IEC 60721-3-3, categorie 3C2) voor een betere corrosiebestendigheid en langere levensduur. De optionele geheugenkaart staat garant voor optimale opslag en registratie van parametergegevens.

De CFW300-reeks is in eerste instantie verkrijgbaar in bouwgrootte A voor een nominaal vermogen van 180 W tot 1,5 kW en in bouwgrootte B voor een nominaal vermogen van 2,2 tot 4 kW. Er bestaan versies voor verschillende aanlsuitspanningen in een  eenfasige en driefasige versie.   De eenfasige versie kan ook rechtstreeks worden gevoed door een DC-voeding aangesloten op de DC-link, zodat een driefasige asynchrone motor kan worden aangedreven door een DC-stroombron.

www.weg.net/be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina