Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De ‘Antwerp Innovative Futures Award 2017’ is uitgereikt aan student Ben Goovaerts.

Masterstudenten van de afdeling Productontwikkeling (Universiteit Antwerpen) stelden hun projecten voor aan bedrijfsleiders, venture capital managers en business angels.

Ben Goovaerts (22) uit Brasschaat kaapte de eerste prijs weg. Hij bedacht een apparaat dat dienst doet als centrale ‘huisassistent’ in samenwoon-gemeenschappen.

Koen Kennis, schepen van Antwerpen en voorzitter van ParticipatieMaatschappij Vlaanderen overhandigde hem de award. Licia Lopez Peñalver kreeg op haar beurt voor Vizi, een instelbare bril voor mensen met astigmatisme, een wildcard ter waarde van 500 EUR. Met deze wildcard kan Licia zich door BAN Vlaanderen laten begeleiden bij haar zoektocht naar financiering.

Ben Goovaerts stelde Iris voor, een apparaat dat dienst doet als centrale huis-assistent in coliving-gemeenschappen. Het apparaat vervult verschillende functies op het vlak van communicatie, media-archief, eten en energie. Iris is een apparaat met een digitale interface, die zich onderscheidt van een normale applicatie door zijn locatiegebonden interactie.

Licia Lopez Peñalver (22) uit Tremelo maakte indruk met Vizieen individueel instelbare bril voor mensen in ontwikkelingslanden die lijden aan astigmatisme. Om deze oogaandoening te corrigeren, moet doorgaans een op maat gemaakte en dure bril gedragen worden. Vizi kan een nuttig en betaalbaar alternatief zijn.

‘De digitalisering van onze samenleving vordert met rasse schreden. In Antwerpen willen we een innovatienetwerk uitbouwen om de samenwerking te bevorderen tussen onderwijsinstellingen, incubatoren, acceleratoren, groeibedrijven en gevestigde economische actoren. Belangrijke aspecten daarbij zijn het bieden van ontwikkelingskansen aan pas afgestudeerden en starters in contact brengen met risicokapitaalverschaffers’, aldus schepen Koen Kennis. ‘Antwerpen heeft namelijk de ambitie om uit te groeien tot dé Europese referentie voor het Internet of Things. De projecten die in de running waren voor de Antwerp Innovative Futures Award, illustreren heel duidelijk dat ons universitair onderwijs ondernemers in spe aflevert die de nodige verbeeldingskracht en drive hebben om die ambitie mee te helpen waarmaken.’

Het Antwerp Innovation Forum is een initiatief van Business Angels Netwerk Vlaanderen en Club Lange Wapper met de steun van Force3. Naar aanleiding van het Forum wordt ieder jaar de ‘Antwerp Innovative Futures Award’ uitgereikt. 

BAN Vlaanderenis een platform waarbinnen startende of groeiende ondernemers op zoek naar risicokapitaal in contact worden gebracht met informele private investeerders, de zogenaamde Business Angels. BAN Vlaanderen wil de economische groei in België stimuleren door de ontwikkeling, begeleiding en promotie van het ondernemerschap en de investeringscultuur in België. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina