Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Duitse autobouwers beloven om bij 5 miljoen diesels een gratis software-update uit te voeren zodat de betrokken wagens properder gaan rijden.

Veel meer durfde de Duitse regering niet te eisen van de belangrijke economische motor van het land. De impact van de Duitse autosector op de economie is dan ook niet te onderschatten. Zo komt 23 procent van de totale Duitse economie van de auto-industrie en is die sector er goed voor 800.000 jobs.

De Duitse regering dwingt de top van de Duitse autobedrijven nu om (beperkte) maatregelen te nemen om de impact van vuile diesels op de luchtkwaliteit te verminderen. Volkswagen, BMW, Daimler en Opel beloofden de software te updaten bij 5 miljoen Duitse dieselauto's die voldoen aan de nieuwste Euro5- en Euro6-normen. Zo zout de schadelijke uitstoot van stikstofoxide (NOx) van de diesels met 25 à 30 procent moeten dalen. De aanpassing zou de autobouwers zo’n 100 euro per wagen kosten.

Met deze overeenkomst halen de autobouwers hun slag thuis. De Duitse constructeurs willen vooral vermijden dat in Duitsland, waar liefst 15 miljoen dieselauto's rondrijden, een dieselverbod komt. Verschillende grote steden, waaronder Stuttgart (heimat van Daimler) en München (hoofdzetel van BMW), overwegen zo'n maatregel.

De Duitse autosector moet al een tijd de spitsroeden lopen. Volkswagen gaf twee jaar geleden toe dat het 'sjoemelsoftware' installeerde in 11 miljoen dieselauto's om de uitstootwaarden in testsituaties te manipuleren. Daimler en Audi riepen vorige maand nog miljoenen Europese diesels terug voor een software-update. En vorige maand berichtte het weekblad Der Spiegel dat Volkswagen, Audi, Porsche, Mercedes-Benz en BMW al jaren afspraken maken over allerlei standaarden en motoren, al ontkennen de bewuste bedrijven elke kartelverdenking.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina