Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

P&V Elektrotechniek haalde voor de vierde keer het project van de 400 Volt algemeen laagspanningsborden (ALSB) én het PLP project van Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur, binnen.

Het totale project loopt over van maximaal vijf jaar en is goed voor een tewerkstelling van 35 à 40 mensen.

Een aanzienlijk onderdeel van het project zijn de borden voor de PLP loges langs het spoorwegnet die instaan voor de aansturing van signalisatie, slagbomen, wissels, het interne gsm-net voor machinisten enz.

Het belangrijkste objectief van deze schakelkast verdeling van elektrische energie, zo nodig overschakelen op de aanwezige noodvoeding en bewaken of er effectief spanning is.

Een tweede luik omvat de 400 Volt ALSB (algemeen laagspanningsborden), het kloppend hart van iedere installatie. Deze borden worden ingezet voor zowel nieuwe Infrabel installaties als voor vervanginstallaties. Als licentiehouder van Schneider Electric en Automation heeft P&V geopteerd om hoofdzakelijk materiaal van deze twee vooraanstaande fabrikanten van elektrisch materiaal te gebruiken.

Competitief op Europees niveau

‘Het project werd gegund in een Europese aanbesteding’, zegt Koen Pellaers, Sales & Marketing Director bij P&V. ‘We zijn er trots op dat we dit als Belgisch bedrijf hebben kunnen binnenhalen en dat het hier bij ons gerealiseerd kan worden.’

De toekenning van het project gebeurde op basis van de prijs, technische conformiteit, het ingediende kwaliteitsplan en de leveringstermijn. ‘Het was een complex dossier waar 5 mensen 6 weken aan gewerkt hebben’, legt Koen Pellaers uit. ‘Omdat het om de veiligheid gaat, werd in dit dossier veel aandacht besteed aan de manier waarop de kwaliteit en betrouwbaarheid geborgd worden. Onze manier van werken voldoet aan alle geldende normen en veiligheidsvoorschriften. Tegelijk zijn we erin geslaagd om competitief te zijn, zelfs op Europees niveau.’

Grote flexibiliteit aan de dag leggen

‘Deze nieuwe overeenkomst is het zoveelste bewijs van de ervaring en expertise van P&V Elektrotechniek in dergelijke dossiers, de geavanceerde technische kennis en de grote flexibiliteit’, vervolledigt Joris Vrancken CEO bij P&V Elektrotechniek. ‘De borden worden op afroep besteld. Alle kasten zijn verschillend gedimensioneerd op basis van de lokale Infrabel installatie. We kunnen ze dus niet op voorhand assembleren. Dankzij onze grote capaciteit aan mensen en middelen zijn we in staat zeer kort op de bal te spelen en flexibel te reageren op de vragen van Infrabel.’

Een ander voordeel van P&V is dat ze alle kasten voor levering uitgebreid testen op hun complete functionaliteit. ‘De kasten worden dus plug & play geleverd. De installatie is daardoor sneller en eenvoudiger. De testen zijn ook een garantie voor de bedrijfszekerheid van het geheel’, besluit Joris Vrancken. P&V blijft groeien en is permanent op zoek naar bordenbouwers.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina