Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

WEG introduceert de nieuwe SSW900-reeks softstarters.

Deze hoogwaardige softstarters zorgen voor het langzaam starten en stoppen van driefasige inductiemotoren en  voor een motor- en applicatie bescherming.

De compacte softstarters vervangen de huidige SSW06-reeks en zijn ontworpen voor industriële en commerciële toepassingen. Als hoogwaardige, geavanceerde toestellen met geïntegreerde PLC-functie bieden ze volledig programmeerbare algoritmes voor het regelen van inductiemotoren en ook een volledig flexibele koppelregeling.

De nieuwe reeks dekt uitgangsstromen van 10 A tot 412 A in het brede spanningsbereik van 220 tot 575 V AC (driefasig) met vier framegroottes. Dankzij het zacht opstarten en de geïntegreerde beschermingsfuncties garandeert de SSW900 een energie-efficiënte en betrouwbare werking van elektromotoren. De SSW900 is geschikt voor een grote verscheidenheid van toepassingen, onder meer blazers en ventilatoren, maar ook axiale, radiale en centrifugale pompen, doseerpompen, roer- en mengmachines, transportbanden, spuitmachines, drogers en industriële ovens, draaitafels en kogel- of hamermolens.

Johannes Schwenger, hoofd van Productmanagement Laag- en middenspanningsaandrijfsystemen Europa bij WEG, zegt: 'Met de SSW900-reeks van softstarters wordt ons productenpakket uitgebreid in een domein dat eerder niet tot onze focusactiviteiten in Europa behoorde. De nieuwe SSW900 softstarters zijn gebruiksvriendelijk en de geïntegreerde PLC laat toe om het uitgaande koppel aan te passen aan de belasting en om de aanloopstroom zo laag mogelijk te houden. Er zijn ook talrijke beschermingsfuncties ingebouwd om de betrouwbare werking van elektrische motoren te vrijwaren.'

De softstarter ondersteunt directe motorverbinding in een (ster)driehoek- of delta-configuratie, evenals (ster)driehoek/delta-schakeling met zes motorleidingen. Op deze manier kunnen de drie motorfasen direct met de drie thyristorparen van de SSW900 worden verbonden. Het resultaat is dat de softstarter slechts 58 procen van de nominale motorstroom (komt overeen met de fasestroom) moet leveren en er dus voor hetzelfde vermogensniveau een kleiner toestel kan worden gebruikt.

Het apparaat heeft een ingebouwde bypass-contactor voor een langere levensduur, een optimaal ruimtegebruik en nagenoeg geen warmteafgifte in de schakelkast. Het gebruiksgemak wordt nog verder verhoogd met een real-time klok en functies voor diagnose en status reports. Drie verschillende stopmethodes en een vlotte startfunctie zorgen bovendien voor een uitbreiding van het bereik van mogelijke toepassingen.

Dankzij het LCD-scherm en een nieuwe gebruikersinterface wordt de bediening vereenvoudigd en kan de gebruiker snel en gemakkelijk wijzigingen aanbrengen. Wizard-functies assisteren bij de inbedrijfstelling en de programmering. De in de gebruikersinterface ingebouwde USB-functie laat toe om de softstart-parameters te configureren met behulp van de gratis, op Windows-gebaseerde WPS-software. Ook de interne SoftPLC kan op deze wijze via de gratis WLP-software worden geprogrammeerd.

Voor de gebruikersinterface kan onder meer worden gekozen uit de volgende talen: Engels, Duits, Portugees en Spaans. Wat betreft de connectiviteit van het toestel hebben de gebruikers de keuze uit de volgende industriële communicatieprotocollen: Modbus RTU, Profibus DP, DeviceNet, Ethernet/IP, Modbus TCP en Profinet I/O. 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina