Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

IMI Precision Engineering, marktleider op het gebied van pneumatische en Fluid Control technologieën, heeft zijn assortiment IMI Buschjost flensventielen verder uitgebreid.

De grotere DN 65, DN 80 en DN 100 ventielen, zijn herontwikkeld, conform de Richtlijn Drukapparatuur (2014/68/EU), en zijn nu beschikbaar als nieuwe serie.

De flensventielen hebben zich al vele jaren bewezen en zijn geschikt voor heel veel industriële uitdagingen. Dit gamma biedt duurzaamheid en betrouwbaarheid in een eenvoudige en compacte constructie.

Op basis van het ‘force-lifting’ syteem worden de nieuwe flenskleppen uitgerust met de bewezen labyrinttechnologie. In plaats van een gegroefde ring wordt de labyrintzuiger voorzien van PTFE geleidingsringen, die bijzonder slijtvast en duurzaam zijn en bestand tegen hoge temperaturen en drukstoten tegen de stromingsrichting. Hierdoor wordt een uitgesproken bedrijfszekerheid bereikt.

Uitgerust met een vernieuwde handbediening, die rechtstreeks werkt op de spindel van het ventiel en zorgt voor een snelle reactie, het ventiel kan compleet geopend en gesloten worden met een eenvoudige halve draai. Door de mechanische verbinding tussen plunjer en anker is een handmatige slagafstelling niet meer nodig, waardoor service en onderhoud aanzienlijk eenvoudiger en sneller worden.

Verder uit te rusten met een verbeterde 'ready-to-use' visuele positie-indicator met slechts één sensor voor beide schakelposities ('open' en 'gesloten'). De verbeterde sensor maakt de installatie en afstelling aanzienlijk makkelijker, waardoor bedieningsfouten worden uitgesloten. De nieuwe compacte positie-indicator is 50 procent kleiner, waardoor het risico op schade tijdens transport, installatie of onderhoud aanzienlijk wordt verminderd.

De ventielen zijn eenvoudig te installeren door hun compacte constructie en aantrekkelijk design. De verbeterde prestaties zijn nog het meest innovatieve aan deze ventielen. Met een levensduur meer dan 200.000 schakelcycli, afhankelijk van de toepassing, is dit een verdubbeling ten opzichte van het vorige model.

Beschikbaar in roestvrij staal en gietijzer; in temperatuursbereiken van -40°C tot +200°C; met SIL, ATEX-spoelen & IECEx opties.

Met deze ventielen heeft IMI Precision Engineering een complete serie aan flensventielen in het assortiment van DN 15  tot DN 100 voor alle applicaties.

www.imi-precision.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina