Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Er hebben zich dit schooljaar aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten op dit moment 7.357 generatiestudenten ingeschreven voor technologiestudies.

Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar.

Toch is het niet zeker dat er dit jaar méér inschrijvingen zullen zijn dan tijdens het vorige academiejaar. Vorig jaar bedroeg het aantal generatiestudenten in totaal 9.047 en dat was 6 procent meer dan het jaar voordien.

Op dit moment staat de teller voor het komende academiejaar op 7.357 generatiestudenten en dat is vergelijkbaar met dezelfde periode van vorig jaar toen men 7.399 inschrijvingen noteerde.

De tendens lijkt echter te vertragen en daarom lanceert Agoria een oproep aan alle jongeren: ‘Als je een relevante job met maatschappelijke impact zoekt, is technologie de absolute ‘way to go'.’

Volgens Agoria zijn er in ons land nog altijd zo'n 9.000 vacatures voor ICT-functies. België heeft ook meer dan 5.000 ingenieurs te kort.

Uit de voorlopige inschrijvingscijfers voor technologiestudies aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten ziet het er naar uit dat het aantal inschrijvingen voor technologiestudies, na enkele jaren van stijging, vandaag op een status quo belandt. 

www.agoria.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina