Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 megawatt (MW).

Door het flexibele en modulaire concept maakt deze reeks bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik.

Bovendien onderscheidt de nieuwe reeks zich door korte leveringstermijnen en minder werk bij planning en engineering, zodat projectrealisaties en algemene indienststellingen van installaties worden versneld. De hoogspanningsmotoren kunnen worden ingezet voor een brede waaier van toepassingen op tal van domeinen zoals scheepsbouw, elektriciteitscentrales, olie-, gas-, metaal-,  en vezelindustrie.

Integrated Drive System (IDS)

Het terugschroeven van het werk vereist voor planning en engineering is te danken aan de integratie in de standaardtools van Siemens, zodat configuratie en selectie tot 70 MW nu eenvoudig en snel verlopen. Ontwerpen worden met behulp van Siemens PLM-software geïmplementeerd, waarbij de gegeneerde gegevens voor de installatieplanning gebruikt kunnen worden . Dankzij gestandaardiseerde interfaces en het eenvoudige, compacte concept wordt ook de installatie-integratie eenvoudiger. Wat de structuur betreft, haalt het systeem voordeel uit een geoptimaliseerd basisframe dat niet alleen geluid en trillingen tot een minimum beperkt, maar de motor ook buitengewoon robuust en geschikt voor extreme omgevingsomstandigheden maakt. Zo wordt ook algemene installatiebeschikbaarheid gemaximaliseerd,  mede dankzij de integratie in toestandsbewakingssystemen, een onderhoudsvriendelijk ontwerp en een vereenvoudigd aankoopproces voor reserveonderdelen als gevolg van de hoge mate van componentstandaardisering. Een bijkomende bonus is het uitgebreide bereik van systeemtests om de optimale interactie van Simotics HV HP-reeks en Sinamics-middenspanningsomvormers in een Integrated Drive System (IDS) te verzekeren.

Alle modellen van de Simotics HV HP-reeks zijn beschikbaar als synchrone of inductiemotoren, in uitvoeringen voor hoge of lage temperaturen, met gas- en stofexplosiebescherming en met een brede waaier van koelingsystemen. De Simotics HV HP-reeks voldoet aan tal van sector- en landspecifieke certificeringseisen zoals API, TR CU, CSA en NEMA.

Met de Simotics HV-hoogspanningsmotoren dekt Siemens nu een vermogensbereik tot 100 MW en zelfs hoger. Alle hoogspanningsmotoren zijn bovendien in zeer diverse configuraties verkrijgbaar. Door een waaier van verschillende koelingsystemen en beschermingsgraden aan te bieden, evenals door de inzetbaarheid in agressieve en potentieel explosieve atmosferen, biedt de reeks een buitengewoon grote flexibiliteit. De HV-productreeks wordt tevens gekenmerkt door een extreme betrouwbaarheid en lange servicelevenscyclus.

Meer informatie over de hoogspanningsmotoren van Siemens vindt u op www.siemens.com/simotics

Meer info: patrick.new@siemens.com

Foto: Het flexibele en modulaire concept maakt bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik. Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 MW.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina