Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Parker Hannifin blaast honderd kaarsje uit. De specialist in aandrijvings- en besturingstechniek werd op 13 maart 1917 opgericht in Cleveland, Ohio.

De verjaardag werd in Nederland op het Parker Benelux-hoofdkwartier in Hendrik-Ido-Ambacht twee dagen lang flink gevierd met leveranciers, klanten en medewerkers.

De gasten werden er aan de inkom symbolisch onthaald door Arthur Parker en Carl Klamm (zie foto). Ingenieur Arthur Parker richtte samen met zijn vennoot Carl Klamm de Parker Appliance Company op en ze maakten pneumatische remsystemen voor trucks, bussen, trams en treinen. Het eerste patent dat Arthur Parker op zijn naam aanvroeg was een hydraulische component dat de snelheid regelde van elektrische generatoren. Inmiddels heeft Parker meer dan 8.000 patenten geregistreerd voor innovaties in diverse industriële, mobiele en medische sectoren.

Gefascineerd door de prille vliegtuigtechniek leverde Parker ook een hydraulisch brandstofsysteem voor ‘The Spirit of St. Louis’ waarmee Charles Lindbergh in mei 1927 de Atlantische Oceaan overvloog. Later werkte Parker voor de NASA en ingenieurs van Parker zorgden ervoor dat toen de Apollo 13-ruimtemissie in gevaar kwam door een ontplofte zuurstoftank, de driekoppige bemanning alsnog veilig de aarde bereikte. In 1957 werd cilinderfabrikant Hannifin gekocht.

Eerlijk zakendoen

In feite stond Parker de afgelopen honderd jaar altijd in de frontlinie voor technische oplossingen in productietechnieken, het ontdekken van de ruimte en op het vlak van innovaties in vrijwel iedere bewegende machine die door mensen is geproduceerd. Parker hanteert niet voor niets de slagzin: ‘Leaders take action!’

‘Klanten helpen hun productiviteit en winstgevendheid te verbeteren met innovatieve en grensverleggende technologieën, dat is ons doel’, aldus Freddy Eggengoor, general manager Parker Hannifin Benelux. Arthur Parker zei daarover zelf tijdens een toespraak voor zijn personeel in de jaren ’30:  ‘Ons succes is gebaseerd op eerlijk zakendoen, hard werken, gecoördineerde inspanningen en het leveren van kwaliteitsproducten.’

Vandaag de dag biedt Parker een 8-tal technologieën met producten die aanwezig zijn in vrijwel alles wat beweegt met hoogtechnologische componenten en systemen voor vloeistof- en gasstromen. Parker heeft meer dan 300 fabrieken in 50 landen en zo’n 13.000 verkooppunten wereldwijd, waarvan 3.000 ParkerStores. Bij Parker zijn er 55.000 mensen in dienst, voor 400.000 klanten en het bedrijf heeft 800.000 producten in portfolio. De beursgenoteerde Amerikaanse multinational draaide vorig jaar 11 miljard dollar omzet.

Kunstnier en bloedtransport

Tijdens de tweedaagse viering in Hendrik-Ido-Ambacht kregen de genodigden een rondleiding in de fabriek en werden diverse nieuwe Parker-producten voorgesteld. De aanwezigen konden na een geanimeerd vraaggesprek met general manager Freddy Eggengoor en Parker-experts kiezen uit het bijwonen van vijf sessies: over de EP2 pomp, de GVM motor, CDAS droger, Parker & IoT en Semicon. Vervolgens was er een receptie met buffet.

Freddy Eggengoor benadrukte dat Parker samen met klanten nieuwe toepassingen ontwikkelt en dat het bedrijf graag met de klant meedenkt van bij de start van een project. ‘Samenwerking is bij ons het kernwoord.’

De impact van Parker op technische evoluties is groot. Zo kregen de genodigden een aantal voorbeelden te horen van nieuwe innovaties waarbij Parker betrokken is: van de ontwikkeling van een kunstnier – ‘Als je olie en lucht kan transporteren, moet dat ook gaan met bloedtransport’, dixit Freddy Eggengoor – tot ‘s wereld snelste elektrische motorfiets (je hoort alleen de ketting).

Parker is betrokken bij tal van innovatieve medische applicaties, draagbare robotpakken, oplossingen voor energie-uitdagingen zoals ‘grid-tie’ batterijopslag en hernieuwbare energie, en schoon drinkwater door geavanceerde filtratiesystemen. Het werd voor alle genodigden duidelijk dat Parker Hannifin enthousiast bezig is met een volgende honderd jaar van succesvolle projecten.

www.parker.com/centennial

fabriek fdebat

freceptie

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina