Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Jonge startende ondernemers kunnen voortaan in Hangar K in Kortrijk in contact komen met gevestigde ondernemingen en via hun expertise groeien.

Hangar K ligt in een loods op Kortrijk Weide. Er is onderdak voor zo'n 181 bedrijven op een ruimte van 2.100 vierkante meter.

Dit creatieve lab in een voormalige goederenloods krijgt de steun van Barco, Cronos, Start It@KBC en de Kortrijkse hogescholen Howest en Vives en de universiteiten Kulak en UGent.

De focus van Hangar K ligt op de maakindustrie, medische technologie, onderwijstechnologie en entertainment.

‘Hier werken bedrijven samen aan de digitalisering van onze economie in de eerste ‘co-creatiehub’ van West-Vlaanderen’, zei burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bij de opening.

De rode draad in de loods zijn starters in de maakindustrie. Ze krijgen begeleiding van ervaren ondernemers. Enkele mooie voorbeelden van veelbelovende start-ups zijn: het KMO-contactcenter Calling Guru, Greygin met het mobiel leerplatform Play It Safe! om arbeidsongevallen terug te dringen, het software platform Equicty voor paardenhouderijen, Staenis waarbij doe-het-zelvers hulp krijgen voor vlakke en schadevrije dekvloeren en Freya, die hulpmiddelen ontwikkelt om senioren en hulpbehoevenden langer zelfstandig thuis te laten wonen.

Hangar K moet als incubator het West-Vlaamse centrum voor start-ups worden. Het is de bedoeling dat de cocreatie hub in het voorjaar van 2018 effectief opent.

www.hangark.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina