Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Simotics HV C is een nieuwe reeks van compacte hoogspanningsmotoren voor toepassingen waarbij watermantelkoeling of een explosieveilige behuizing conform Ex d IIB vereist zijn.

Met nieuwe en innoverende ontwerpeigenschappen biedt de Simotics HV C-reeks een hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

De drukvaste uitvoering maakt gebruik van een innoverend koelingconcept om een aanzienlijke prestatieverhoging te realiseren zonder de afmetingen hiervoor te moeten vergroten. De watergekoelde uitvoering realiseert een hoger rendement door middel van een geoptimaliseerd koelingsysteem. De betrouwbaarheid en de duurzaamheid werden verhoogd dankzij een verbeterde temperatuurverdeling. Deze voordelen in combinatie met het trillingsgeoptimaliseerde ontwerp van de robuuste behuizing geven de hoogspanningsmotoren een uitgebreid vermogensspectrum en een ruimer toepassingsbereik. De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen in sectoren zoals scheepsbouw en mijnbouw, evenals in de papier-, metaal-, olie- en gas- en de chemische industrie.

De buitengewone vermogensdichtheid en robuuste duurzaamheid van deze nieuwe motoren zijn het gevolg van een reeks van innoverende ontwerpmaatregelen en een modern behuizingconcept geoptimaliseerd met de Finite Element Method (FEM).

In het koelingconcept van de luchtgekoelde drukvaste uitvoeringen zijn elementen van de buiskoeling in de ribgekoelde behuizing geïntegreerd, wat voor aanzienlijke betere koelingprestaties zorgt, met name voor de koeling van hotspots. Tegelijk optimaliseert het moderne ventilatorontwerp met intern koelcircuit de warmtedissipatie. De watermantelgekoelde uitvoering haalt ook voordeel uit een vernieuwd koelingconcept dat voor een aanzienlijk verbeterde temperatuurverdeling en warmtedissipatie zorgt. Deze vernieuwingen resulteren in een hogere betrouwbaarheid en duurzaamheid in beide uitvoeringen.

Er werden ook ontwerpmaatregelen doorgevoerd om de basisstructuur van de robuuste behuizing te verbeteren voor een geoptimaliseerd trillingsgedrag. Het stroomgeoptimaliseerde ontwerp van het ventilatordeksel verlaagt de geluidsontwikkeling zonder aan prestaties in te boeten.

De drukvaste klemmenkast van de Simotics HV C is ontworpen voor maximale compactheid en is identiek voor de 6 kV- en 11 kV-uitvoeringen, en realiseert gewichtsbesparingen tot enkele honderden kilogram. De door de variabele positionering van de klemmenkast geboden flexibiliteit helpt de fabrieksplanning en installatie vereenvoudigen. Interne kabelgeleidingen maken de motor zelfs bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden en reduceren bovendien het bekabelingwerk. Het concept van geïntegreerde bekabeling beschermt de kabels tegen tal van externe factoren.

De hoogwaardige standaardisering van productieprocessen en -interfaces in de Simotics HV C en de integratie ervan in de brede waaier van beschikbare marketing- en engineeringinstrumenten helpen prestatiegerichte, korte leveringstijden realiseren.

Meer informatie over Simotics HV C vindt u op www.siemens.com/simotics-hv-c

siemens m51 

(foto)

Met hun innoverende koelingconcepten en ontwerpkenmerken, combineren de hoogspanningsmotoren van de Simotics HV C-reeks een robuuste duurzaamheid met een hoge vermogensdichtheid.

(foto)

De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina