Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Festo nodigde zo’n 140 klanten uit voor een feestelijke avond in de studios van Fisheye in Wetteren.

Doel van de avond was de klanten kennis te laten maken met de laatste innovatieve producten van Festo en dan in het bijzonder met de nieuwe Festo Motion Terminal VTEM.

De genodigden zagen na het aperitief en het warm buffet het digitale spektakel ‘Art meets Automation’, waarbij vier grote robotarmen televisieschermen lieten ronddraaien met daarop beelden van het Lam Gods van Jan van Eyck. De robots presenteerden met de beelden telkens nieuwe combinaties van het wereldberoemde triptiek.

CEO Jo Verstraeten van Festo Belgium verwelkomde alle genodigden en leidde drie gastsprekers in die elk – uit een andere invalshoek – getuigden over hoe zij innovatie zien en toepassen.

Als eerste vertelde Kris Goubert, CEO van Fisheye, over zijn ambitie om verhalen te vertellen via modulaire technologische oplossingen. Fisheye is een digitaal crossover productiehuis actief in de televisie- en evenementenwereld en onder meer verantwoordelijk voor bepaalde decors en special effects op Tomorrowland. Zo bouwden ze voor het bekende dancefestival de immense vuurspuwende draak die naast het podium stond opgesteld. Het gevaarte beweegt dankzij pneumatica van Festo, net zoals vele andere bewegende delen in de kleurrijke fantasy decors. ‘Wij vertalen emotie naar een motorsturing’, aldus Kris Goubert.

Stefan Schwerdtle leidt sinds 2012 de 1.400 medewerkers van de Festo fabriek in Scharnhausen (bij Stuttgart). Festo heeft wereldwijd 11 productiefabrieken en Scharnhausen is daarvan de modernste. Het is een echte Industry 4.0 fabriek waar alles digitaal wordt aangestuurd. Massaproductie op maat is er de norm. Alle medewerkers krijgen 100 procent de vrijheid om verantwoordelijkheid te nemen en mee te denken hoe de productie kan worden verbeterd. ‘Zo zijn er vier aparte ruimtes ideaal voor creatieve processen en ideeën te bevorderen om zo onze productieprocessen te herdenken’, vertelde Schwerdtle. In Scharnhausen wordt ook al sinds 2013 met cobots (human - robot collaboration) gewerkt, toen dat als eerste in Duitsland door de veiligheidsinstanties werd toegelaten.

In Scharnhausen wordt ook de nieuwe Festo Motion Terminal gemaakt, volgens het Duitse bedrijf de toekomst van de pneumatica. ‘Voor het eerst wordt hier de verbinding gemaakt tussen pneumatica en digitalisatie’, sprak Marketing Manager Tobias Roth. Hij legde aan de genodigden uit dat de ventielen op de Motion Terminal worden aangestuurd via apps en elk ventiel tot vijftig verschillende functionaliteiten heeft. ‘Hardware wordt software.’ Het programmeerbaar platform verenigt mechaniek, elektronica, regeltechniek en software waardoor de aangesloten machines sneller en flexibeler kunnen worden ingesteld.

De aanwezigen vonden het alvast een inspirerende avond en kregen een beter beeld over hoe ‘The Smart Factory’ in de toekomst concreet vorm zal krijgen.

IMG 8130 

Foto vlnr: Fisheye-CEO Kris Goubert, Tobias Roth, Strategic Marketing Manager bij Festo, Plant Manager Festo Scharnhausen Stefan Schwerdtle en Jo Verstraeten, CEO van Festo Belgium.

www.festo.com/motionterminal

IMG 8120

IMG 8126

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina