Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Motion plastics specialist igus breidt het 3D kabelrupsprogramma verder uit en introduceert een nieuwe maat van de lichte triflex TRLF.

Met een nominale diameter van 125 mm is dit het grootste model in het programma, waardoor er nu nog meer kabels en slangen veilig geleid kunnen worden.

De 3D kabelrups voor torsiebewegingen overtuigt door de zeer snelle montage en demontage, hetgeen de stilstandtijd duidelijk verkort. Daarom is de kabelrups bij robotfabrikanten, integrators en eindgebruikers ook zeer geliefd.

Industriële robots zijn omdat ze veel werk en tijd besparen, tegenwoordig niet meer weg te denken uit de montage. Om dit ook tijdens de bouw van de robot zelf te waarborgen, heeft de motion plastics specialist igus de 3D TRLF kabelrups ontwikkeld, die nu ook in nieuwe maten beschikbaar is. De "L" in de productnaam staat voor "Light", omdat door het open design van de afzonderlijke schakels materiaal wordt bespaard, terwijl de kabels en slangen veilig geleid en beschermd worden. De "F" staat voor "Flip open" en verwijst naar het opening's mechanisme: 'Iedere schakel beschikt namelijk over drie scharnierende segmenten, welke met de hand of met een schroevendraaier geopend en gesloten kunnen worden', legt Harald Nehring uit, Vice President van de afdeling kabelrupsen bij igus. 'Dit vereenvoudigd het bevullen met grotere kabeldiameters of slangen aanzienlijk.Met de nieuwe maat TRLF.125 met een nominale diameter van 125 mm kunnen ook dikke en/of stugge slangen of een groot aantal losse kabels snel een eenvoudig ingelegd worden.

Snel gemonteerd, veilig geleid

Door het ontbreken van verbindende kernelementen zoals staalkabels of veerelementen is het monteren of demonteren van de triflex TRLF net zo eenvoudig als het vullen. Op ieder gewenst moment kan de kabelrups verlengd worden, door een nieuwe schakel door middel van lichte pressie op het kogelgewricht vast te klikken. Door de schakel te draaien en een lichte krachtsinspanning op de schakel uit te voeren, kan de kabelrups net zo eenvoudig weer met de hand ingekort worden.

Hierbij is de triflex TRLF toch nog stabiel genoeg, om gelijktijdig verschillende kabels voor energie, data en media te kunnen geleiden. Dankzij het in drieën gedeelde kabelrups interieur, de gedefinieerde buigradius en torsie van ca. +- 200 graden per meter, wordt een veilige geleiding gewaarborgd en het afknellen van kabels en slangen voorkomen.

Hoe eenvoudig de montage en demontage van een triflex TRLF is, ziet u hier: 

https://youtu.be/zJt7FjqRBT4


 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina