Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Met de bouw van een compleet nieuwe demonstrator waarop bedrijven zelf in een waarheidsgetrouwe omgeving de mogelijkheden van Industrie 4.0 kunnen uittesten pakken Sirris en POM West-Vlaanderen de uitdagingen in de productie aan.

‘We willen aantonen dat een kmo met een budget van 100.000 euro een dergelijke slimme assemblagecel kan bouwen met technologie die vandaag op de markt is. Een terugbetalingstermijn van minder dan drie jaar wordt op die manier realistisch’, klinkt het bij Sirris.

Nieuwe technologieën en digitalisering zullen in de toekomst nog meer aan belang winnen in onze industrie en leiden tot een slimme productie, slimme producten en diensten. Deze evolutie naar Industrie 4.0 heeft nu al een aanzienlijke impact op onze bedrijven. Vele bereiden hun transformatie naar de factory of the future voor of hebben hun eerste stappen al gezet, maar ondersteuning blijft een noodzaak.

Nood aan laagdrempelige oplossingen

In het bijzonder kmo's die zich toespitsen op de productie van kleine reeksen met veel varianten kunnen extra hulp gebruiken. Deze bedrijven hebben te kampen met meerdere hindernissen, waarvan de belangrijkste het continue gevecht tegen complexiteit is. Daarbij is er nood aan eenvoudige, laagdrempelige oplossingen. Een belangrijke zet richting een efficiëntere productie zijn gebruiksvriendelijke ingrepen die moeilijk en repetitief werk eenvoudiger maken door de operator te ondersteunen.

Bovendien moet men kunnen overschakelen naar een hogere reactiesnelheid. Dit door de seriegrootte te reduceren tot een single-piece-flow, de buffer in productie tot nul te herleiden en gebruik te maken van one-touch logistiek en zelfsturende productiecellen.

Future-proof assemblagelijn

Om aan deze en andere verzuchtingen tegemoet te komen, besloot Sirris een nieuwe pilootlijn te ontwikkelen in het Smart & Digital Factory in Kortrijk, een initiatief dat Sirris opstartte en verder uitwerkt samen met haar (industrie)gedreven partner, de POM West-Vlaanderen ikv Fabriek voor de Toekomst Machinebouw & Mechatronica. Deze testversie van de fabriek van de toekomst bestaat uit een assemblagelijn van zes cellen, volledig in de lijn van Industrie 4.0 en doordrongen van de QRM-gedachte. De assemblagelijn integreert niet alleen operator ondersteunende oplossingen en strategieën die een snelle respons mogelijk maken, maar er is eveneens aandacht voor technologieën die first-time-right mogelijk maken door onder meer menselijke fouten te detecteren en voorkomen.

www.sirris.be

SirrisSmartDigitalFactory Kortrijk 7 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina