Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Onder leiding van Yordi Verbeeren, student van Vives Hogeschool, hebben een groep Belgische bedrijven het nieuwe Longest Drone Delivery Journey record gevestigd: 55 kilometer in 53 minuten.

Rob De Roo, docent en bezieler van het project: ‘Het is een hele onderneming geweest. Voor ons was het belangrijkste dat de vlucht volledig legaal plaats heeft gevonden. Hiervoor hebben we ons gedurende maanden ingezet. We zijn blij met dit resultaat en tevreden dat we het pad hebben kunnen effenen om dronetechnologie breed inzetbaar te maken.’

Yordi Verbeeren: ‘Ik ben heel trots dat alles goed verlopen is en dat we ons als Belgische bedrijven internationaal op de kaart hebben weten te zetten met deze knappe prestatie. Drones hebben tal van toepassingsmogelijkheden, samen met onze sponsors hebben we bewezen dat er enorm veel mogelijkheden zijn voor het dagelijkse gebruik.’

De vlucht vond plaats op de militaire basis van Lombardsijde aan de Noordzeekust. Drone DT18 van Delair legde succesvol de afstand van 55 kilometer af - ondanks de Belgische weersomstandigheden - boven de Noordzee. Na 53 minuten is de drone veilig teruggekeerd naar de basis.


(Op de foto vlnr: Rob De Roo, Vives - Yordi Verbeeren, student - Alain Quackelbeen, Delair-Tech - Tom Verstappen, dronepiloot - Ellen Malfliet, Unifly)

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina