Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Nieuw in het igus assortiment: van Ethernetkabels met de kleinste buigradii voor werktuigmachines tot aan stuurstroomkabels voor kranen.

Hitte, koude, vuil of extreem zware belasting - chainflex kabels van igus zijn bestand tegen de meest uiteenlopende omstandigheden.

In de nieuwe catalogus van de kunststofspecialist voor bewegende toepassingen, kunnen klanten de juiste kabel vinden uit een assortiment van 1.354 kabeltypen.

Of het nu een kabel is voor een vaste, flexibele of een kabelrupstoepassing, igus is de enige producent ter wereld die exacte buigradius- en temperatuur waarden biedt in alle drie de categorieën, op basis van in het eigen testlaboratorium gegenereerde data.

Al meer dan 25 jaar ontwikkelt en produceert igus kabels voor gebruik in kabelrupsen. Dit jaar breidt de motion plastics specialist haar kabelassortiment uit tot 1.354 typen. Dit omvat alle soorten kabels, inclusief Ethernet- en andere buskabels. Met een vloeroppervlak van 2.750 vierkante meter, runt igus het grootste testlaboratorium in de sector, waar alle chainflex kabels worden getest op 64 verschillende teststations. Meer dan twee miljard testcycli vinden ieder jaar plaats in het testlab in Keulen (D), bijvoorbeeld in klimaatkamers bij temperaturen vanaf -40 °C, maar ook bij hogere temperaturen vanaf +60 °C. Het resultaat hiervan is dat igus een garantie van 36 maanden kan geven op haar kabels.

igus biedt data omtrent buigradius en temperatuur, specifiek voor toepassing in kabelrupsen

Behalve de unieke kabelgarantie, is igus de enige leverancier ter wereld die drie gedefinieerde categorieën biedt in haar catalogus voor de juiste buigradius en bedrijfstemperatuur: ‘In onze catalogus bieden we niet alleen data op basis van DIN/EN-testprocedures, maar ook het temperatuurbereik waarvoor een kabel geschikt is in vaste of bewegende toepassingen,’ legt Rainer Rössel uit, hoofd van chainflex adeling bij igus. ‘We kunnen ook de temperatuur en radius voor elke chainflex-kabel definiëren, waardoor we kunnen waarborgen dat de kabel betrouwbaar binnen de kabelrups kan bewegen.’

1.354 kabeltypen op de gewenste lengte, direct uit voorraad

Alle chainflex-kabels die worden genoemd in de catalogus zijn direct leverbaar van de leverancier, zonder snijkosten. Storingen veroorzaakt door het zogenaamde kurkentrekkereffect zijn verleden tijd, dankzij het gebundelde ontwerp van de chainflex kabels, waardoor aderbreuk en machine-stilstand wordt voorkomen. Behalve dat de nieuwe catalogus beschikbaar is in negen talen, kan de gebruiker de levensduur van zijn geselecteerde chainflex kabel online berekenen met behulp van de levensduurcalculator. Op verzoek zijn alle igus kabels leverbaar als 'readycable', geconfectioneerd met connectoren.

www.igus.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina