Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Bij vrachtwagenfabrikant DAF in Oevel-Westerlo is een nieuwe cabinelakstraat officieel in gebruik genomen. Het gaat om een investering van 100 miljoen euro.

Bij de plechtige start waren vice-eerste minister en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en executive chairman Mark Pigott van DAF-moederbedrijf Paccar aanwezig.

De nieuwe lakstraat behoort tot de modernste ter wereld en werd gebouwd met leveranciers Cordeel, Eissenmann en Dürr. De straat is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en in staat om 3.000 verschillende kleuren te spuiten. De capaciteit bedraagt 300 cabines per dag of 70.000 per jaar. Dat betekent een verdubbeling tegenover de bestaande lakstraat.

Bij de installatie is ook rekening gehouden met het milieu. De ‘spuitbellen' van de ultramoderne lakrobots draaien met een snelheid tot 50.000 t/min. om de hoogste kwaliteit te leveren tegen een zo laag mogelijk verbruik van lak.Dankzij de geavanceerde laksystemen is een emissiereductie van 50 procent gerealiseerd. Voorts is er een speciale methode ontwikkeld om de onvermijdelijke ‘overspray' tijdens het spuiten van de cabines te verminderen en op te vangen. Ook worden de nieuwste technologieën gebruikt om de lucht te reinigen die de spuitcabines verlaat. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt teruggewonnen en hergebruikt voor het opwarmen van de baden in de voorbehandeling.

‘Deze belangrijke investering zet onze sterke traditie voort van het zetten van de industriestandaard op het gebied van productkwaliteit, klantenservice en aandacht voor het milieu’, aldus Mark Pigott van moederbedrijf Paccar. ‘In de afgelopen 15 jaar hebben Paccar en DAF meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in onze cabine- en assenfabriek. We kijken uit naar een zeer mooie toekomst in België.’

DAF opende zijn fabriek in Westerlo in 1966 en produceert er - behalve truckcabines - ook zijn efficiënte assen voor middelzware en zware trucks van DAF. Bij DAF Vlaanderen werken zo’n 2.600 mensen.

www.daf.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina