Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

SKF introduceert de elektromechanische actuator CASM 100 met een reeks verschillende modules, waarmee hij uitermate aanpasbaar is aan uiteenlopende toepassingen in diverse sectoren.

De probleemoplossende technologie van dit product kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de automatiseringssector voor toepassingen met servopersen, testbanken, kunststofspuitgietmachines, doseermachines en transportbanden.

In de metaalsector kan het worden gebruikt voor continu-gieten, de handling van stalen staven en de regeling van gieterijprocessen. Het kan ook worden ingezet voor zaag- en andere toepassingen in de houtbewerkingssector en voor het afstellen van walsen in pulp- en papierfabrieken. 

Het modulaire ontwerp van het product biedt een basisplatform en mettertijd zullen nieuwe modules worden uitgebracht om aan toekomstige behoeften te voldoen. De gestandaardiseerde interface tussen modules – vergelijkbaar met het concept van LEGO-blokken – verhoogt de flexibiliteit van het product en maakt het achterwaarts compatibel. Bijkomende voordelen van dit modulaire ontwerp zijn de eenvoudige integratie en snelle montage. 

De actuator CASM 100 is geschikt voor een hele reeks toepassingen, zoals de besturing van robots, bewerkings- en verpakkingsmachines, sorteersystemen en snijmachines. Dankzij de beschikbaarheid van verschillende modules kunnen klanten de CASM 100 ook aanpassen aan hun eigen specifieke toepassingsbehoeften en zo de optimale combinatie van prestaties en kosten kiezen. 

De actuator verbruikt tot 80% minder energie dan pneumatische alternatieven en 50% minder dan hydraulische oplossingen. Hij heeft ook minder verbruiksmaterialen nodig omdat hij in vele toepassingen vrijwel geen onderhoud vereist, op nasmering met gewoon vet na. Er hoeven geen hydraulische olie en afdichtingen te worden vervangen, waardoor hij opmerkelijk schoon, lekkagevrij, kostenefficiënt en milieuvriendelijk is. 

De CASM 100, die met zijn lineaire ontwerp bestand is tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden, is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft een lange gebruiksduur en biedt een uitstekende nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. De actuator heeft een kracht tot 82 kN en een lineaire snelheid tot 890 mm/s en ondersteunt OEM’s en machinebouwers die migreren naar de nieuwste Industry 4.0-technologie. 

Daarnaast is de CASM 100 ook verkrijgbaar met een ruim assortiment accessoires, uitzonderlijk lange slaglengtes (tot 2 m) voor uiteenlopende toepassingen, en een inline en parallel motor adapter.

www.skf.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina