Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Met haar uitgebreid online aanbod gaat Rittal opnieuw hand in hand met digitalisering.

Het nieuwe Rittal Systeemhandboek 35 is een mooi staaltje van een slimme combinatie van print en online.

Ze laat toe het artikelnummer uit de PDF van de catalogus rechtstreeks te linken met de juiste productpagina op internet. Datasheets, configuratie tools, CAD data, video’s, conformiteitscertificaten, prestatiediagrammen, goedkeuringen, montage- of gebruikshandleidingen zijn slechts één klik verwijderd.

Daarnaast biedt Rittal verschillende doelgerichte online tools voor het snel en foutloos samenstellen van schakelkasten. Zo laat het ‘Rittal Configuration System’ toe eenvoudig plaatstalen en roestvaststalen wandbehuizingen en staande kasten op maat te configureren.

Configuratoren

Een product direct met toebehoren selecteren, uitsparingen in 3D configureren, kant-en-klare gegevens ontvangen en, indien gewenst, onmiddellijk bestellen... Het kan. Want Rittal biedt een ruime keuze uit verschillende configuratoren, toegespitst op haar specifieke producten.

Zo is er de ‘vloerstaande kast configurator’ voor het eenvoudig selecteren van Rittal kasten en bijpassende toebehoren. Zowel TS als SE kasten kunnen volgens individuele vereisten worden samengesteld met een voorselectie van gangbare accessoires. Daarnaast is er, specifiek voor de befaamde TS 8, een afzonderlijke configurator. In slechts 8 klikken kan men een stuklijst en een 3D-model genereren van een complete TS 8 kast. De engineeringssoftware bevat een menugestuurde uitrusting van een TS aanbouwkast met sokkel, zijwanden en handgreepsysteem. Waarbij voormontage van rails en systeemchassis kan voorzien worden.

De ‘TopTherm chiller configurator’ kan de benodigde en voordeligste machine- en proceskoeling samenstellen. Koelvermogen, volumestromen en koelmiddeltemperaturen worden nauwkeurig afgestemd op het gewenste niveau. Op het vlak van IT biedt Rittal onder meer configuratoren voor IT-infrastructuur en RiMatrix S. Deze tools bieden aparte samenstellingsmogelijkheden voor cooling, racks, power, monitoring en veiligheidsoplossingen. Maar ook de configuratoren voor Optipanel, Comfort-Panel of draagarmen staan gratis ter beschikking.

Systeemconfigurator

Het ‘Rittal Configuration System’ (RiCS) is dé handige online tool voor de eenvoudige en snelle samenstelling van behuizingen en schakelkasten met individuele systeemtoebehoren. Daartoe behoren de compacte behuizings- en wandkasttypes AE, KL en EB, evenals de grote kastsystemen TS 8 en SE 8. Beide in zowel plaatstaal als roestvast staal.

De essentiële troeven van deze tool zijn een foutloze configuratie van producten en toebehoren. Samen met een vereenvoudigde keuze en correcte positionering van alle aparte Rittal producten en optionele toebehoren. Daarnaast zijn eigen aanpassingen van de behuizing toegestaan. De latere mechanische bewerkingen, zoals uitsparingen en boringen, worden met de geïntegreerde 3D-visualisering in het product gepositioneerd. Rittal biedt hierbij de kosteloze CAD/CNC gegevensexport. De configuratie kan worden gedownload of de data kunnen rechtstreeks worden doorgegeven aan EPLAN Pro Panel, als basis voor de elektromechanische planning van de schakelkast in 3D en voor het aanleveren van productdocumentatie

www.rittal.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina