Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Eind 2017 stopt Renate Pilz, voorzitter van de directie van Pilz GmbH & Co. KG, met haar actieve rol in de directie van automatiseringsbedrijf Pilz.

Ze draagt de leiding van het bedrijf over aan haar twee kinderen, Susanne Kunschert en Thomas Pilz, met wie ze al tien jaar samen het bedrijf leidt.

Zo blijft Pilz ook in de toekomst een familiebedrijf.

Renate Pilz trad in 1975 na het overlijden van haar man Peter Pilz toe tot het bedrijf. Onder haar leiding groeide Zwabische middenstandsbedrijf met 200 werknemers uit tot een bedrijf met wereldwijd meer dan 2.000 medewerkers.

De huidige generatiewisseling begon eigenlijk al met de toetreding van de kinderen tot het bedrijf: zoon Thomas Pilz ging in 1996 bij Pilz aan de slag als directeur van de Amerikaanse dochteronderneming. Dochter Susanne Kunschert kwam in 2002 naar Pilz. Ze zitten samen al ruim 10 jaar in de directie.

Vanaf 2018 zullen Susanne Kunschert en Thomas Pilz het bedrijf verder leiden – op basis van de bestaande bedrijfswaarden en de gezamenlijk ontwikkelde strategie. Ze zullen zich in de toekomst onder andere gaan bezighouden met thema's zoals de voortschrijdende digitalisering van de industrie en de robotica bij Pilz.

www.pilz.be

F General management Pilz DSC 0392 cold1 2016 07

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina