Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Pattyn Packing Lines (PPL) uit Brugge neemt M-Design Production over.

Pattyn is gespecialiseerd in het produceren van machines en volledige lijnen voor het industrieel verpakken van bulk producten in 5-30kg dozen of grote containers.

Deze verpakkingslijnen worden gebruikt in de voedingsindustrie, pet-industrie, tabaksindustrie en farmacie.

M-Design Production, toeleverancier van plaatwerk en gelaste constructies, is al 23 jaar toeleverancier van machinebouwer Pattyn Packing Lines en zal voortaan PMC (Pattyn Metal Construction) heten.

Bruggeling Jean Pattyn startte in 1952 met zijn eenmansbedrijfje in het wegen en vullen van verpakkingen voor de confiseriesector. Zijn zoon Paul nam in 1976 de familiezaak over en ontwikkelde als eerste een volautomatische machine die vertrekt van een rol folie, een zak maakt en deze vervolgens in een doos plaatst. De zak beschermt het te verpakken product. Op de internationale markt wordt dat box lining genoemd. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Paul Pattyn nog een doosopzetter, vulmachine en zakken- en dozensluiter. Hij koos radicaal voor automatisering en was daarmee een absolute pionier.

Het familiebedrijf – met nu de derde generatie aan het hoofd – beheerst in de niche van de bag-in-box verpakkingsmachines de wereldmarkt. De bedrijfsmissie is: ‘Durf moeilijke opdrachten aan, zorg dat u de klant nooit zal ontgoochelen, werk tot de gewenste oplossing foutloos werkt.’

Naast deze activiteit in Brugge heeft het bedrijf een tweede productiefiliaal in Frankrijk (gericht op de bakkerijsector) en een filiaal in de Verenigde Staten. De machines en lijnen worden verscheept naar meer dan 70 landen wereldwijd.

De overname van M-Design Production komt er omdat Pattyn sterk gelooft in de kwaliteit van het ISO 9001-gecertifieerde bedrijf en hun aanpak van het verkorten van de leveringstermijnen door Quick Response Manufacturing.

Eind juli 2018 verhuist het nieuwe Pattyn Metal Construction van de vestiging in Zedelgem naar een nieuwe productiesite in de Pathoekeweg te Brugge, meer specifiek naar het voormalige R&D gebouw van Philips. Er wordt ook voor 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe hoogtechnologische machines. Door de overname en de QRM-aanpak van PMC is Pattyn van plan om de samenwerking met leveranciers van plaatwerk in Polen en Spanje geleidelijk af te bouwen

www.pattyn.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina