Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland verkoos Christophe Van der Gucht  tot Wase PLATO-ambassadeur 2017  en Dirk Breynaert van  Newtec  werd gelauwerd met de  Lifetime Achievement Award.

Christophe Van der Gucht is zaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht, een handelaar in bouwmaterialen die zich voornamelijk richt naar professionele klanten.

Christophe Van der Gucht is actief in de firma sinds 2011. Nog geen zes maanden later was hij al ingeschreven in zijn eerste PLATO-traject. Intussen heeft hij multithematische trajecten van twee jaar achter de rug, een PLATO-traject retail en maakt hij voor de twee keer deel uit van het leiderschapstraject PLATO. Ook een volgend traject zit al in de pijplijn.

‘Ik ben zeer fier om verkozen te zijn, zeker naast de andere twee kleppers van genomineerden. Als PLATO-ambassadeur ben ik van plan nog meer mensen warm te maken voor PLATO’, aldus Van der Gucht.

Lifetime Achievement Award-winnaar Dirk Breynaert richtte in 1985 samen met Jean-Marie Maes Newtec op. Oorspronkelijk huisde Newtec in een appartementsgebouw in Antwerpen. De snelle groei van het bedrijf dwong hen uit te kijken naar een nieuwe locatie. Dat werd een nieuwbouw in Sint-Niklaas. De eerste tien jaar hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met onderzoek en het ontwerpen van producten voor het European Space Agency.

Ondertussen is Newtec een wereldspeler en marktleider geworden en levert het producten en oplossingen aan televisieomroepen, telecommunicatiediensten en satellietoperatoren. Zo’n drie miljard mensen, van de Noord- tot de Zuidpool, kunnen dankzij Newtec televisiekijken. Het bedrijf opende kantoren in onder meer Dubai, Singapore, Stanford, …

In Berlijn en Brest openden ontwikkelingscentra. In totaal stelt Newtec 400 mensen tewerk. Het bedrijf won al diverse awards waaronder in 2015 de Factory of the Future Award. Ondertussen blijft het bedrijf groeien. ‘Een Lifetime Achievement Award is dus meer dan verdiend’, zegt Geert Schotte, voorzitter Voka – Kamer van Koophandel, zetel Waasland. ‘Ik ben zeer vereerd om deze award in ontvangst te mogen nemen’, zegt Dirk Breynaert. ‘Maar hij is zeker en vast niet enkel aan mij gericht. Hij is voor alle medewerkers bij Newtec, iedereen heeft aan ons succes meegewerkt.’

Foto vlnr:  Geert Schotte (voorzitter Voka – KVKAW Waasland), Lifetime Achievement-winnaar Dirk Breynaert (Newtec), Wase PLATO-ambassadeur 2017 Christophe Van der Gucht (Bouwpunt Van der Gucht), PLATO-genomineerde Patrick De Schepper (Slaapgoed Verlinden), PLATO-genomineerde Christophe Krekels (Krekels) en Dirk Bulteel (directeur Belangenbehartiging & Waasland Voka – KVKAW Antwerpen-Waasland).

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina