Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Innovatief, uniek en klantspecifiek – dat is het design van de high speed turbocompressor BOGE HST.

Bij meer dan 100.000 toeren per minuut tijdens het gebruik moet elke component perfect zitten.

Om altijd een kwalitatief foutloze productie mogelijk te maken heeft BOGE KOMPRESSOREN ongeveer 2 miljoen euro geïnvesteerd in een intelligente productiefaciliteit in Bielefeld. Op 2.000 m2 is nu een productielijn in bedrijf genomen die component, techniek en mens met elkaar verbindt.

'Onze high-speed turbocompressor is het antwoord op de stijgende vraag naar klantspecifieke oplossingen en tegelijkertijd hogere energie-efficiëntie', zegt Thorsten Meier, directeur bij BOGE. 'Om de productie en montage van het innovatieve machineconcept eenvoudig en veilig te organiseren, hebben wij toekomstgerichte productietechnologie aangepast aan onze eisen.' Als voorbeeld voor de intelligente fabriek diende de SmartFactoryOWL in Lemgo. De daar geïnstalleerde prototypes werden getest en geschikte processen voor de BOGE serieproductie verderontwikkeld. Binnen een jaar vond de gedeeltelijke verbouwing van een bestaand productiegebied in de hoofdvestiging van het familiebedrijf in Bielefeld-Jöllenbeck plaats. 

Nul fouten door slimme mens-machine-interactie

Een combinatie van digitalisatie, automatisering en handwerk is de oplossing om de innovatieve en unieke BOGE HST zowel in vele varianten alsook procesveilig te produceren - ongeacht de ervaring van werknemers. Een gedigitaliseerd assistentiesysteem maakt een snelle integratie en ergonomische uitvoering mogelijk, ook van complexe arbeidshandelingen. De componenten "kennen" hun eigenschappen en de eisen bij de productie. Zo creëert alleen de componentcodering een projectie van de werkinstructies en montage-informatie, die direct binnen het gezichtsveld van de werknemers verschijnen.

Pick-to-Light vergemakkelijkt de montage van de benodigde onderdelen, die via een modulaire toolbox ter beschikking staan. Door de verbinding met het ERP-systeem stelt elke procestechnologie automatisch de relevante parameters in die specifiek zijn voor de toolbox. Het intelligente productieconcept maakt volledige traceerbaarheid mogelijk van relevante waarden per compressor. Een Andon-bord geeft op elk moment informatie omtrent de actuele status van de productielijnen. De Smart Factory is voortdurend in ontwikkeling. Bovendien moet het productieprincipe in de toekomst ook worden overgedragen op andere series.

www.boge.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina