Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

CEO Chris Van Doorslaer van Cartamundi is op 56-jarige leeftijd overleden.

Chris Van Doorslaer bouwde Cartamundi (Turnhout) uit tot de grootste producent en verkoper van kaarten en spelletjes ter wereld.

Hij was sedert 1997 in dienst van het Kempense bedrijf. Twee jaar geleden werd Van Doorslaer verkozen tot Manager van het Jaar. De burgerlijk ingenieur realiseerde tijdens zijn 20-jarige carrière bij Cartamundi 22 overnames. Chris Van Doorslaer was een heel toegankelijke bedrijfsleider met een grote drive en maatschappelijke betrokkenheid.  

Bij de spelletjes die Cartamundi maakt, horen een heleboel bekende namen zoals Monopoly, UNO, YuGiOh, Magic the Gathering, Wie is het?, Pokemon, Trivial Pursuit, Pictionnary, Shuffle, enz... Stuk voor stuk sterke merken in de spel- en speelgoedindustrie die worden verkocht in ruim 185 landen.

Voorts zet Cartamundi ook in op de toekomst en worden er iCards gemaakt voor de onlinegeneratie. Met behulp van technologie zoals RFID, beeldherkenning en Touchcode zorgt men voor een hybride speelervaring.

Door slimme licentieovereenkomsten met grote speelgoedfabrikanten en filmbedrijven zoals onder meer Disney, bouwde Chris Van Doorslaer 'zijn' Cartamundi uit van een omzet van 46 miljoen tot 387 miljoen euro. Inmiddels heeft de speelkaartenproducent wereldwijd 11 fabrieken en 2.200 medewerkers in dienst.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina