Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Minister Philippe Muyters brengt i-Cleantech – in 2012 gelanceerd door toenmalig minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) – op 1 januari onder bij de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).

Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) wil de innovatie in cleantech stroomlijnen. Hij gaat daarom de Vlaamse overheidsorganisatie i-Cleantech onderbrengen bij VITO. Cleantech is technologie die bijdraagt tot een schoner milieu zoals het terugwinnen en het recycleren van grondstoffen en onderzoek naar hernieuwbare energie.

Bij de oprichting van i-Cleantech kreeg minister Lieten heel wat kritiek omdat ze de nieuwe organisatie niet onderbracht in een bestaand onderzoekscentrum. De inspectie van Financiën had later kritiek op de inefficiëntie en hoge kosten van de nieuwe organisatie.

Minister Muyters wil nu een duidelijk en eenvormig innovatielandschap met zo weinig mogelijk versnippering. ‘Waar we kunnen, integreren we waardevolle initiatieven in stabiele organisaties. Zo bundelen we de expertise en creëren we synergie’, aldus de minister.

De medewerkers van i-Cleantech – dat gevestigd is op Greenville, een oude mijnsite in Houthalen-Helchteren – verhuizen nu naar VITO in het Kempense Mol.

www.vito.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina